Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomi på Svenska Skolan Costa del Sol

På Svenska Skolan Costa del Sol kan du läsa Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi eller juridik. Här får du en bred utbildning som du kommer ha nytta av i framtiden oavsett vilket yrke du ägnar dig åt.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt för att tillgodose människors behov. Företagsekonomi utgår från företagens perspektiv och ska tillsammans med entreprenörskap utveckla kunskaper som krävs för att starta och driva företag. Inom juridiken behandlas det svenska rättssystemet samt lagar och andra författningar som styr eller påverkar företag, organisationer och privatliv. Utbildningen ska också utveckla elevernas kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar. Sådana kunskaper i psykologi är viktiga vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Fuengirola

Profil

Skolans profil tar sin utgångspunkt i att ta till vara de möjligheter det innebär att befinna sig i Spanien gällande språk, kulturmönster, idrottsaktiviteter etc för att på så sätt hjälpa våra elever att integrera sig i det spanska samhället.

Vi utgår från följande:

Spanska -  skolans elever läser spanska under sina år på Svenska Skolan Costa del Sol. Som gästelev bor du i en spansk värdfamilj för att på så sätt få en större inblick och förståelse för spanska levnadsförhållanden och villkor samt prata spanska varje dag med familjemedlemmarna.

Fördjupningskurs i spansk kultur - alla elever i åk 2 läser kursen Humanistisk- & samhällsvetenskaplig specialisering där fokus ligger på att få en större inblick och förståelse för det spanska samhället, den spanska kulturen och geografin. Kursen möjliggör även för att ytterligare träna sig i och utveckla sina spanska språkfärdigheter.

Idrott och friluftsliv - det spanska klimatet gör det möjligt att utöva olika idrotter och friluftsaktiviteter året om. Utövar du någon idrott är det här ett bra tillfälle att kunna integrera sig med ungdomar i samma ålder. Vi erbjuder idrottsspecialiserings kurser i dans och padel.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Svenska Skolan Costa del Sol
Avenida Acapulco 11
296 40 Fuengirola

Välkommen till

Svenska Skolan Costa del Sol i Fuengirola har 55 års erfarenhet som svensk utlandsskola i Spanien och arbetar efter svenska läroplaner. Skolan erbjuder allt från de tidiga stegen i förskolan, från 3 års ålder, till gymnasiet. Vi sträcker oss över...

Läs mer om Svenska Skolan Costa del Sol och visa alla program.

Sponsrad