Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Gymnasium i Jönköping

Plugga på gymnasiet i Jönköping - en stad som har allt!

Jönköping är den största staden i Småland och ligger precis vid spetsen av Sveriges näst största insjö, Vättern. Det är en vacker stad som har ett rikt stadsliv. Jönköping har ett stort utbud av gymnasieskolor!
Visar 1-20 av 102 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 102 träffar
1
2
3
4
...
6

Jönköping – en stad som erbjuder allt!

Jönköping är bland de tio största städerna i Sverige och har nästan 140 000 invånare. Jönköping är känt för att vara en av Sveriges restaurangtätaste städer med tanke på dess alla restauranger, caféer och pubar. I kärnan av staden hittar du många butiker längs med alla gator. Jönköping har dessutom ett stort köpcentrum som heter A6. A6 har nästan 80 butiker, restauranger/caféer och funnits sen 1987. För dig som ska börja ett gymnasium i Jönköping och tycker om sport och framför allt ishockey, finns i staden det framgångsrika laget HV71 och deras hemmaarena!

Gymnasieantagningen

När du ska söka till ett gymnasieprogram och ett gymnasium i Jönköping ska du ta kontakt med Antagningskansliet. Det är antagningskansliet som sköter antagningen och det är dit du får vända dig om du har frågor gällande din ansökan till gymnasium i Jönköping.

Antagningskansliet i Jönköping
Rumlaborgsgatan 1, 561 32 HUSKVARNA
gymnasieantagningen@jonkoping.se
Tfn: 036-10 50 00, 036-10 67 30

Bra att veta om Jönköping

Jönköping har ett ledande kulturliv. Varje månad anordnas musikkonserter och festivaler och varje år arrangeras Jönköpings filmfestival. Staden blir allt större och befolkningen ökar. Det är lätt att ta sig runt i Jönköping och framför allt i innerstaden. Det finns nästan 20 busslinjer som tar dig runt i staden. Städer som det är lätt att ta sig till från Jönköping är Skövde, Falköping och Nässjö, du kan ta dig till dessa städer med Jönköpingsbanan. Du kan dessutom ta dig till huvudstaden Stockholm på tre timmar med tåg och till Göteborg på 2 timmar. Du kan till och med komma till Köpenhamn och Danmark på fyra timmar.    

Högskolan i Jönköping

Om du efter att ha avslutat gymnasiet i Jönköping kanske vill studera vidare på högskola eller universitet. Då har Jönköping Högskolan i Jönköping. Under Högskolan i Jönköping ligger Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Internationella Handelshögskolan och Tekniska Högskolan. Det finns många vägar att gå och många valmöjligheter i Jönköping.

Källor: antagningskanslier.sejonkoping.se

Jämför dina favoriter
Reportage
"Tänk på nuet istället för framt...
LBS Kreativa Gymnasiet Jönköping

Agnes Edvinsson är 18 år gammal och går Grafisk design på LBS Jönköping. Agnes valde LBS Jönköping för hon var intresserad av utbildningarna som skolan erbjöd, och speciellt grafisk design.

Läs mer
"JENSEN tar dig till nya höjder"

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.

Läs mer
Många dörrar öppna efter studenten
LBS Kreativa Gymnasiet Varberg

Johan, 19 pluggar LBS Spelutveckling på LBS Varberg. Tack vare den breda teknikutbildningen får han många möjligheter i framtiden.

Läs mer
Simon och bageri och konditori

Simon går tredje och sista året på Bageri och konditoriutbildningen på Praktiska Gymnasiet Jönköping.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information