Program
Ämne/inriktning
Ort

JENSEN gymnasium Göteborg

JENSEN gymnasium i Göteborg
JENSEN Göteborg – en kvalitets- och affärsskola med gott rykte

JENSEN gymnasium i Göteborg öppnade 2007 och ligger mitt i centrala stan. Väljer du JENSEN kommer du att ha tre roliga och utmanande år framför dig. När du tar studenten kommer du vara väl förberedd inför nästa steg - oavsett om du vill läsa vidare på universitetet, börja jobba eller starta eget företag. JENSEN har höga förväntningar på varje elev, men hjälper dig samtidigt att lyckas med dina studier.

JENSEN gymnasium i Göteborg hittar du på Kungsportsplatsen, Stora Nygatan 23-25. Hela skolan präglas av ett kvalitetstänk, vilket märks på såväl den höga studienivån som på kvalitetsrapporter och granskningar som gjorts av skolan. 

Gymnasieskola med kvalitet i fokus

JENSEN erbjuder 100% lärarledda lektioner, av engagerade och kunnika lärare som är behöriga i sina ämnen. Du kommer att märka att dina lärare har positiva förväntningar på dig som elev och du ges alla de rätta, viktiga verktygen för att lyckas med sina studier, inklusive personlig coachning. Skolinspektionen har bland annat beskrivit att skolans elever har förtroende för lärarnas bedömning och betygsättning, att de får god information om kunskapskraven och att de ges goda möjligheter att visa sina kunskaper på olika sätt.

Träning för verkligheten

JENSENs utbildningskoncept, Träning för verkligheten, genomsyrar hela skolan och undervisningen. Inom alla program samarbetar JENSEN med universitet och företag, och du får arbeta med verklighetsbaserade case för att förbereda dig på vad som kommer hända efter gymnasiet. Några samarbetspartners är Västsvenska Handelskammaren, revisions- och rådgivningsföretaget PwC samt Bisnode.

På JENSEN slipper du håltimmar och kan istället hinna med både lektioner och läxläsning under skoldagen. Schemat är koncentrerat, uppdelat i block av lektioner och arbetstid med möjlighet till schemalagd läxhjälp, JENSEN SmartStudy. 

Digitalt lärande med Chromebooks och Google Apps

JENSEN gymnasium satsar stort på att ligga i framkant när det gäller IT i undervisningen. De utvecklar nya arbetssätt som gör studierna roligare samtidigt som det ger förutsättningar för bättre studieresultat. Alla elever får varsin Chromebook, en laptop utvecklad av Google. Med Google Apps som verktyg kan du och dina lärare samarbeta enklare och snabbare.

Entreprenörskap och företagande

JENSEN gymnasium har stort fokus på entreprenörskap och företagande och har alltid varit framgångsrika inom Ung Företagsamhet, där de vunnit många fina priser på regional och nationell nivå. Många elever säger att starta ett UF-företag var det roligaste och mest utvecklande under studietiden.

Må bra för att prestera bättre

På JENSEN får du använda dig av beprövade tekniker för exempelvis avslappning, stresshantering och målbildsträning. Samma tekniker för mental träning som elitidrottare använder sig av. Mycket visar på att daglig fysisk aktivitet både är bra för välbefinnandet och ökar prestationsförmågan. Därför vävs vardagsmotion in i undervisningen genom så kallade pedagogiska promenader.


Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Göteborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus


Öppet hus på JENSEN gymnasium Göteborg


Välkommen på Öppet hus på JENSEN Gymnasium Göteborg, Stora Nygatan 23-25.


Varmt välkommen följande datum:
Datum:   2017-04-26    Tid:   18:00 - 19:30

Utbildningar - JENSEN gymnasium Göteborg

JENSEN Göteborg på Facebook

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2016

JENSEN gymnasium Göteborg
 75,2%
Göteborg
 82%
Sverige
 79,1%

Antal elever per lärare 2015

JENSEN gymnasium Göteborg 21,8
Göteborg 15
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2015: 443

source Källa: Skolverket  

Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år
Ekonomiprogrammet 14,3 87,0 % 70 % expand
Handels- och administrationsprogrammet 13,8 70,0 % 89 % expand
Naturvetenskapsprogrammet 13,2 83,3 % 66 % expand
Samhällsvetenskapsprogrammet 13,1 84,2 % 72 % expand
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.
OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.

Ta kontakt med skolan

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Göteborg.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till JENSEN gymnasium Göteborg

JENSEN gymnasium Göteborg

Stora Nygatan 23-25
411 08 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Kontakta JENSEN gymnasium Göteborg

Skolrecensioner

          (5)
Maja Frejd   |   2016-08-15   |   JENSEN gymnasium Göteborg
Goaste skolan med goaste lärarna och självklart stämningen. Kan tänka mig att resterande år kan uppfatta skolan sämre då jag tagit studenten och därmed inte finns kvar i lokalerna! Men Jensen Life is Good Life
          (5)
Ekonomielev   |   2016-07-04   |   JENSEN gymnasium Göteborg
Vill du gå på Jensen och lyckas så behöver du ha mycket disciplin, alltså förmåga till att plugga på tiden du inte går i skolan (med tanke på att man går ena veckan förmiddag och andra eftermiddag). Men så länge du sköter läxorna i skolan/på lektionerna så är det inte mycket mer plugg än andra skolor. Det kommer alltid finnas människor som inte ...
Visa hela
          (5)
Den coola   |   2016-03-20   |   JENSEN gymnasium Göteborg
Lärarna, skolan och schemat är bäst. Älskar skolan:))

Forum om JENSEN gymnasium Göteborg

Här kan du ställa frågor om JENSEN gymnasium Göteborg och deras program.


Svar Senaste foruminläggen
0 Intagningpoäng 2012-10-08   Sandra Charmi Hej, jag undrar vilka intagningspoäng det är som gäller för handel- administrations programmet.
0 intagningspoäng 2010-10-15   bex hej vad var det för intagningspoäng för jensens i götteborg vid kungssportsplatsen förra året till samhäll beteendevetenskap? och vad är chansens f&oum...
2 Intagningspoängen till samhäll ekonomi hösten 2010? 2010-01-25   Anton Matsson Hej! Vad tror ni att intagningspoängen för Samhäll Ekonomi på näckrosdammen i Göteborg ungefär kommer att ligga på till hösten 2010? Mvh
Sida:
1

» Ställ ny fråga


Ta kontakt med skolan

För att beställa information från JENSEN gymnasium Göteborg, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"JENSEN tar dig till nya höjder"

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.

Läs mer
Recensioner
JENSEN gymnasium Göteborg
Recensioner
          (4,2)
Baseras på 22 recensioner
Öppet hus-kalender
februari 2017
mån
tis
ons
tor
fre
lör
sön
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12