Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

"JENSEN tar dig till nya höjder"

JENSEN gymnasium

Divider

Märta på JENSEN gymnasiumMärta Lagerberg, JENSEN gymnasium Jönköping

Märta Lagerberg är 17 år och läser SA-beteende i åk 2 på JENSEN gymnasium Jönköping.

Hur är det att gå på JENSEN?

Lärarna på skolan är väldigt trevliga och vill att vi ska lyckas i våra kurser. Lokalerna är fräscha och ljusa. Det är skönt att vi är en liten klass så att man kan få mycket hjälp och tid med läraren. 

Varför skulle du rekommendera JENSEN till andra?

Jag rekommenderar JENSEN till andra som är ambitiösa och studiemotiverade. Man får väldigt mycket coachning av lärarna, bra kontakt med både personal och elever i alla årskurser. Eleverna har mycket att säga till om eftersom att vi är en liten skola.

Felicia på JENSEN gymnasiumFelicia Ovebäck, JENSEN gymnasium Västerås

Felicia Ovebäck är 18 år och läser SA-beteende i åk 2 på JENSEN gymnasium Västerås.

Varför valde du JENSEN?

Anledningen till att jag valde just JENSEN gymnasium Västerås var helt och hållet magkänslan när jag var på ett öppet hus. Atmosfären var behaglig, ambassadörerna trevliga och lärarna verkade intresserade. Skolan var liten och det tyckte jag om. Jag ångrar ingenting!

Programmet passar mig som handen i handsken då jag är väldigt intresserad av det mänskliga beteendet och samhället över lag. Programmet är brett och ger mig behörighet till högskolan när jag är färdig med mina gymnasiala studier. För mig var valet enkelt.

Berätta lite kort om din utbildning!

Vi läser en del grundläggande kurser för just samhällsvetenskap och utöver det läser vi också bland annat Psykologi, Kommunikation och Ledarskap & Organisation. Vi läser dels i block, vilket innebär att vi läser färre kurser i taget men lite snabbare, och dels efter ett komprimerat schema. Ett sådant schema innebär att vi har lärarledda lektioner på halva sidan av dagen, antingen förmiddag eller eftermiddag, och resten av dagen är egen studietid. Vi blandar både skrivuppgifter, prov och muntliga examinationer i olika former. Debatterna vi får hålla är alltid en favorit hos mig!

Hur är det att gå på JENSEN?

Om någon frågade mig vad jag anser är bäst med JENSEN gymnasium Västerås skulle jag utan att tveka en sekund säga lärarna . De är kunniga, engagerade och framförallt intresserade. De vill att jag som elev ska lyckas och hjälper mig på min mot mina ambitioner. De är helt fantastiska! Aldrig tidigare har jag själv kunnat känna av min egen utveckling, men tack vare lärarna och de ämnena samt examinationerna vi har känner jag verkligen att jag kan prestera och samtidigt tycka det är roligt!

Vilket är ditt drömjobb? Vilka karriärmöjligheter/studiemöjligheter finns?

Mitt absoluta drömjobb är att bli psykolog och tack vare bra förutsättningar och fantastiska lärare som hjälper mig är första steget på väg mot psykologprogrammet inte långt bort. SA är en av de bredaste linjerna man kan välja om man är osäker på vad man vill bli i framtiden. 

Varför skulle du rekommendera JENSEN till andra?

Jag skulle rekommendera JENSEN gymnasium för dig som har ambitioner, vilja och lite mod. Det krävs mod för att välja ett högskoleförberedande program oavsett om du redan vet vad du vill bli eller inte har en aning. JENSEN tar dig till nya höjder och du kommer att kunna se tillbaka på din gymnasietid med ett leende på läpparna och toppbetyg i ryggsäcken. JENSEN gymnasium Västerås vill jag rekommendera lite extra mycket tack vare lärarna. Jag kan inte nog betona hur bra de är och jag skulle aldrig vara där jag är idag utan dem.

Jag vågade välja JENSEN, vågar du?Läs mer om JENSEN gymnasium Göteborg
Läs mer om JENSEN gymnasium Linköping
Läs mer om JENSEN gymnasium Jönköping
Läs mer om JENSEN gymnasium Kopparlunden i Västerås
Läs mer om JENSEN gymnasium Örebro

Ta kontakt med skolan