JENSEN gymnasium Örebro

JENSEN i Örebro ligger mitt i city där tre spännande och utmanande år väntar på dig. Här möts du av en familjär stämning och en lugn atmosfär där du trivs! Efter studenten är du väl förberedd för både vidare studier, arbete eller för att starta eget. Här blir du helt enkelt förberedd på nästa steg i livet.

JENSEN gymnasium Örebro ligger på Kungsgatan 4.

Träning för verkligheten

För att bli förberedd på både att studera vidare, starta eget eller börja jobba direkt efter gymnasiet arbetar JENSEN på ett speciellt arbetssätt. De kallar det Träning för verkligheten vilket betyder att eleverna på skolan får besöka företag, högskolor och arbeta med verklighetsbaserade case.

Entreprenörskap och företagande

Om du har ett intresse av entreprenörskap och företagande är JENSEN Örebro ett smart val. JENSEN gymnasium har sedan flera år tillbaka fokus på dessa ämnen och du har under din studietid möjlighet att driva ditt eget företag genom Ung Företagsamhet (UF). UF är ett utmärkt tillfälle för dig att få sätta dina kunskaper på prov och förena teori med praktik. JENSEN har en fin historik när det kommer till UF-företag och har sedan 2009 vunnit totalt 20 UF-utmärkelser.

Chromebooks och Google Apps en del av det digitala lärandet

JENSEN i Örebro vill ligga i framkant när det kommer till IT. Anledningen är att de vill hänga med i utvecklingen och att eleverna ska få tillgång till de bästa verktygen. Därför får alla elever på JENSEN en Chromebook att disponera under hela gymnasietiden - det är en bärbar dator som är utvecklad av Google. Med hjälp av din bärbara dator och Google Apps som verktyg blir samarbetet mellan dig och dina lärare både enklare, snabbare och roligare.

Lärare med kompetens och engagemang

På JENSEN Örebro kommer du och din lärarcoach tillsammans sätta upp mål och göra en plan för hur du ska uppnå dem. Som elev kan du påverka mycket, elevdemokratin är viktig. Lärarna är här för att hjälpa dig att lyckas. De är engagerade, drivna, professionella och gör undervisningen intressant och lärorik. Här blir du sedd, får stöd och utvecklar din förmåga och dig själv.

Må bra för att prestera bättre

Att må bra, både mentalt och fysiskt, är viktigt och det handlar mycket om din hälsa. JENSEN i Örebro fokuserar på att eleverna ska må bra och därför får du använda dig av beprövade tekniker för exempelvis avslappning, stresshantering och målbildsträning. Mycket visar på att daglig fysisk aktivitet både är bra för välbefinnandet och ökar prestationsförmågan. Därför vävs vardagsmotion in i undervisningen genom så kallade pedagogiska promenader.

Välkommen på personlig visning

Nu har du chansen att komma och träffa oss på en visning, då kan du passa på att ställa alla dina frågor samtidigt som du får se våra lokaler. Hjärtligt välkommen kontakta biträdande rektor Andreas Ahonen för att boka en personlig visning!

Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Örebro, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

Antal elever per lärare 2020/21

JENSEN gymnasium Örebro 16,4

Antal elever på skolan år 2020/21: cirka 260

Ekonomiprogrammet

12,6 76,9 64,7
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 60 2020/21
Genomsnittlig betygspoäng 12,6 2019/20
Andel behöriga till högskola 76,9 2017/18
Andel med examen inom 3 år 64,7 2015/16
Antagningspoäng medel 214,8 2020
Lägsta antagningspoäng 195,0 2020

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av JENSEN gymnasium Örebro.

Kungsgatan 4

www.jensengymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,6

Blev årets talare 2019
Jensen Gymnasium, en skola med mål att få elever motiverade och ha ett framtidstänk. Ge elever nycklar till framtida studier på universitet runt om i Sverige är något denna skola satsar på. En skola man ska välja om man är beredd på att se in ”bakom kulisserna” innan universitetet. Utbildningen med inriktning juridik och kriminologi är en linj...
Visa hela
Natur på jensen
Jensen är en sjukt bra skola som gör att man alltid utvecklas. Bra lärare som verkligen tror på sina elever och så är skolmiljön väldigt bra. Det är en härlig stämning på jensen och naturvetenskaps programmet är ju bara hur bra som helst.
Ekonomiprogrammet
Jag valde Jensen på grund av schemat och jag har aldrig ångrat mig för en sekund. Genom att gå på Jensen får tid för min träning och på så sätt kan jag hålla mig motiverad till skolan utan att bli stressa. Jensen är ultimat val för dig med tids krävande idrott men som ändå vill satsa på din utbildning och framtid!

Forum om JENSEN gymnasium Örebro

Här kan du ställa frågor om JENSEN gymnasium Örebro och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Antal 2014-02-12   Vilma Är det många som har sökt in till sam iår?
1 Byta till Er skola 2011-03-14   EB Hej, jag vill höra ifall min son som går första året på sam på risbergska, kan byta till Er skola? Vad krävs?
Sida:

» Ställ ny fråga

Skolrecensioner

För att få mer information från JENSEN gymnasium Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga