Visa gymnasium.se som: Mobil
JENSEN gymnasium Jönköping

JENSEN gymnasium Jönköping

För dig som vill gå på JENSEN väntar tre otroligt spännande och utmanande år! Tillsammans med skolans kompetenta lärare och JENSENs unika utbildningskoncept förbereds du på ett föredömligt sätt inför nästa steg i ditt liv. Skolan ligger mitt i centrala Jönköping och har utsikt över Vättern.

Träning för verkligheten

JENSEN gymnasium sitter högst upp i huset på Östra Storgatan 7 i Jönköping. På JENSEN anser vi att det är viktigt att förbereda dig som elev inför nästa steg i livet. Vårt utbildningskoncept Träning för verkligheten genomsyrar skolan och undervisningen. Utbildningskonceptet innebär att de har väldigt goda kontakter med lokalt näringsliv, högskola och andra samhällsfunktioner. Dessa samarbeten gör det möjligt att ha olika gästföreläsare, studiebesök och andra aktiviteter som ger dig som en elev en försmak på vad som väntar efter studenten, oavsett om du vill läsa vidare, jobba eller starta företag. Dessutom ingår praktik på alla program under gymnasiets alla tre år!

Coachande lärare

Lärarna på JENSEN Jönköping brinner för vad de gör och engagerar sig i din studiegång. Tillsammans med dina lärare sätter du upp både kort- och långsiktiga mål och lägger upp en plan över hur du ska kunna uppnå dem. På JENSEN får du lärare som hjälper dig att utvecklas, både studiemässigt och som person!

Lärarnas arbetsrum står alltid öppet om du vill ha hjälp, och dessutom har skolan en läxhjälp, JENSEN SmartStudy, som dagligen erbjuder studiestöd för dig som elev. Stämningen på skolan är bra och arbetsron är god. Ofta stannar skolans elever kvar efter studiepassen för att plugga eller umgås.

För dig med ambitioner

På JENSEN gymnasium har man alltid haft ett starkt kvalitetstänk. Det märks på lärarna, eleverna och resultaten. Här har lärarna höga förväntningar på dig som elev och du förväntas ta eget ansvar för att nå dina mål. Men du får också mycket stöd och verktyg för att nå dit du vill. Alla lektioner är lärarledda och du undervisas av engagerade, behöriga lärare. Schemat är också upplagt så att du får en sammanhållen skoldag utan långa håltimmar. JENSEN har fått flera fina utmärkelser för sin höga kvalitet, och genomför även undersökningar bland eleverna för att upprätthålla kvalitet och nöjda elever varje läsår.

Chromebooks och Google Apps en del av det digitala lärandet

IT i undervisningen blir allt vanligare, och på JENSEN gymnasium satsar man riktigt hårt på att ligga i framkant inom området. Ett steg i den satsningen är att alla elever får varsin Chromebook, en bärbar dator utvecklad av självaste Google! Med hjälp av din bärbara dator och Google Apps som verktyg blir samarbetet mellan dig och dina lärare både enklare och snabbare.

Må bra för att prestera bättre

God hälsa är en förutsättning för framgång i såväl studier som i ditt framtida yrkesliv. På JENSEN har man tagit det till sig och förutom att ha tillgång till ett stort utbud av olika tränings- och idrottsanläggningar arbetar de även med pedagogiska promenader och mental träning för att du som elev ska må så bra som möjligt. 


Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Jönköping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på JENSEN gymnasium Jönköping

Program

Video

Sociala medier

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av JENSEN gymnasium Jönköping.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

Antal elever per lärare 2021/22

JENSEN gymnasium Jönköping
 70,0%
JENSEN gymnasium Jönköping 14,1

Antal elever på skolan år 2021/22: cirka 70


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Ekonomiprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 20 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 191,3 2021
Lägsta antagningspoäng 145,0 2021

Naturvetenskapsprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 10 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 187,5 2021
Lägsta antagningspoäng 187,5 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 40 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng 14,7
Andel behöriga till högskola 92,7
Andel med examen inom 3 år 81,7
Antagningspoäng medel 199,0 2021
Lägsta antagningspoäng 142,5 2021
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

JENSEN gymnasium Jönköping

Östra Storgatan 7
55321 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 13 recensioner.

Rebecka Uurinmäki
Jag är 100% nöjd med mitt val av Jensen gymnasium i Jönköping. Alla lärare är professionella, ser varje elev och gör sitt bästa för att varje elev ska lyckas och kunna nå sina mål. Skolan har en familjär känsla, alla hälsar på alla och man är trevlig mot både äldre och yngre. Gemenskapen är mycket bra! Nackdel: inga skåp + mindre skola och färre...
Visa hela
Login Alyasin
Utbildning i Jensen går jättebra för mig. Det finns möjlighet att få hjälp och läxorna och andra uppgifterna.
Amanda Palfelt
Jag tycker om skolan i säg är jätte bra. Det är skön miljö att va i men man saknar skåpen så man kan ha böker och sådant i utan att glömma den hemma. Jag tycker om vissa lärare dom som anstränger sig för att alla ska ha det så bra som möjligt och ge alla en chans att utvecklas. Att inte generalisera eller favorisera elever tycker jag inte om men...
Visa hela

Forum om JENSEN gymnasium Jönköping

Här kan du ställa frågor om JENSEN gymnasium Jönköping och deras program.


Svar Senaste foruminläggen
0 plugga på distans??? 2013-10-23   merima Hej, Jag går på samhälls beteendevetenskaps programmet på jensengymnasium i jönköping. Men jag är tydligen inte alls intresserad utav det och vill inte jobba med något jag inte trivs med i fra...
Sida:
1

» Ställ ny fråga

Recensioner
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 13 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från JENSEN gymnasium Jönköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information