JENSEN gymnasium i Jönköping

JENSEN Jönköping – Förbereder dig inför nästa steg

För dig som vill gå på JENSEN väntar tre otroligt spännande och utmanande år! Tillsammans med skolans kompetenta lärare och JENSENs unika utbildningskoncept förbereds du på ett föredömligt sätt inför nästa steg i ditt liv. Skolan ligger mitt i centrala Jönköping och har utsikt över Vättern. Välkommen till Jönköpings kvalitets- och affärsskola!

Träning för verkligheten

JENSEN gymnasium har flyttat till nya lokaler, högst upp i huset på Östra storgatan 7 i Jönköping. På JENSEN anser man att det är väldigt viktigt att förbereda dig som elev inför nästa steg i livet. Deras utbildningskoncept Träning för verkligheten genomsyrar skolan och undervisningen. Utbildningskonceptet innebär att de har väldigt goda kontakter med lokalt näringsliv, högskola och andra samhällsfunktioner. Dessa samarbeten gör det möjligt att ha olika gästföreläsare, studiebesök och andra aktiviteter som ger dig som en elev en försmak på vad som väntar efter studenten, oavsett om du vill läsa vidare, jobba eller starta företag. Dessutom ingår praktik på alla program under gymnasiets alla tre år!

Äffärsskola med entreprenörsanda

På JENSEN i Jönköping arbetar man i spännande projekt med socialt entreprenörskap. Varje år får eleverna dra igång projekt där man samlar ihop pengar som går till välgörenhet eller på annat sätt hjälper människor, exempelvis genom Sveriges Radios Musikhjälpen. Du får också prova på att starta eget företag genom Ung Företagsamhet och varje år tävlar de bästa UF-företagen från alla JENSEN-skolor i JENSENS eget draknäste, där "drakar" från näringslivet bedömer affärsidéerna och ger tips för vidare framgång.

Lärare med kompetens och engagemang

Lärarna på JENSEN Jönköping brinner för vad de gör och engagerar sig i din studiegång. Tillsammans med dina lärare sätter du upp både kort- och långsiktiga mål och lägger upp en plan över hur du ska kunna uppnå dem. På JENSEN får du lärare som hjälper dig att utvecklas, både studiemässigt och som person!

Lärarnas arbetsrum står alltid öppet om du vill ha hjälp, och dessutom har skolan en läxhjälp, JENSEN SmartStudy, som dagligen erbjuder studiestöd för dig som elev. Stämningen på skolan är bra och arbetsron är god. Ofta stannar skolans elever kvar efter studiepassen för att plugga eller umgås.

Kvalitetsskolan för dig med ambitioner

På JENSEN gymnasium har man alltid haft ett starkt kvalitetstänk. Det märks på lärarna, eleverna och resultaten. Här har lärarna höga förväntningar på dig som elev och du förväntas ta eget ansvar för att nå dina mål. Men du får också mycket stöd och verktyg för att nå dit du vill. Alla lektioner är lärarledda och du undervisas av engagerade, behöriga lärare. Schemat är också upplagt så att du får en sammanhållen skoldag utan långa håltimmar. JENSEN har fått flera fina utmärkelser för sin höga kvalitet, och genomför även undersökningar bland eleverna för att upprätthålla kvalitet och nöjda elever varje läsår.

Chromebooks och Google Apps en del av det digitala lärandet

IT i undervisningen blir allt vanligare, och på JENSEN gymnasium satsar man riktigt hårt på att ligga i framkant inom området. Ett steg i den satsningen är att alla elever får varsin Chromebook, en bärbar dator utvecklad av självaste Google! Med hjälp av din bärbara dator och Google Apps som verktyg blir samarbetet mellan dig och dina lärare både enklare och snabbare.

Må bra för att prestera bättre

God hälsa är en förutsättning för framgång i såväl studier som i ditt framtida yrkesliv. På JENSEN har man tagit det till sig och förutom att ha tillgång till ett stort utbud av olika tränings- och idrottsanläggningar arbetar de även med pedagogiska promenader och mental träning för att du som elev ska må så bra som möjligt.

Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Jönköping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus på JENSEN gymnasium Jönköping

Välkommen till JENSEN gymnasium Jönköping på Öppet hus.

Adress: Östra Storgatan 7.

Varmt välkommen följande datum:
Datum:   2017-04-20    Tid:   19:00 - 19:30

Andel behöriga till högskola 93,3 % 88,9 % 90,2 % 2015
Andel med examen inom 3 år .. 80 % 75 % 2015

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Jönköping.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Valfritt

Kontaktuppgifter till JENSEN gymnasium Jönköping

Östra Storgatan 7
55321 Jönköping

www.jensengymnasium.se

Kontakta JENSEN gymnasium Jönköping

Skolrecensioner

Elina Fröjdh   |   2016-01-20
En jättebra skola där man känner stark gemenskap med lärarna som alltid finns till hjälp. Jag läser många relevanta kurser där man får en stor inblick i hur verkligheten ser ut vilket är både nyttigt och intressant!
Caroline   |   2016-01-13
Jag är otroligt nöjd med min utbildning. Jag har fantastiska lärare som i alla lägen utmanar mig att nå mina mål. Skolan är så fräsch den kan bli. Upplägget med schema är toppen, kunde inte vara mer nöjd!
Caroline   |   2015-11-02
Jag är otroligt nöjd med min utbildning!! Kunde inte trivas bättre!! Fantastiska lärare och bra skolmiljö ger mig möjlighet att nå mina ambitioner!!

Forum om JENSEN gymnasium Jönköping

Här kan du ställa frågor om JENSEN gymnasium Jönköping och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 plugga på distans??? 2013-10-23   merima Hej, Jag går på samhälls beteendevetenskaps programmet på jensengymnasium i jönköping. Men jag är tydligen inte alls intresserad utav det och vill inte jobba med något jag inte trivs med i fra...
Sida:

» Ställ ny fråga