JENSEN Västerås

JENSEN gymnasium Västerås

Här får du tre spännande och utmanande år. JENSEN Västerås är en omtyckt skola som sedan sin start 2009 snabbt fått ett gott rykte. Du kommer mötas av positiv stämning och framåtanda. Du blir väl förberedd inför nästa steg i livet genom skolans utbildningskoncept – Träning för verkligheten. Därför går du ut gymnasiet väl förberedd inför vidare studier, att starta eget eller att börja arbeta direkt efter gymnasiet.

JENSEN i Västerås ligger på Stora Gatan 50.

Kvalitetsskolan för dig med ambitioner

På JENSEN är man stolta över att undervisningen håller en hög kvalitet och det är också något som varit högsta prioritet ändå från start. Ett av många exempel på hög kvalitet är för JENSEN de engagerade och kunniga lärare som ger sitt allt för att du som elev ska få bästa möjliga undervisning. Dina kunskapsresultat är vad som står i fokus och det skolan ser som sin viktigaste uppgift. Alla elever har möjligheten och potentialen att nå sina mål, men de måste vara medvetna om att de behöver kämpa för att nå dem.

Träning för verkligheten

För att du ska bli riktigt förberedd på livet efter gymnasiet arbetar JENSEN med ett speciellt arbetssätt – Träning för verkligheten. Det betyder att skolan har ett nära samarbete med både arbetslivet och högskolor som du får ta lärdom av. Du får också arbeta med verklighetsbaserade case. JENSENs samarbetspartners är bland annat Swedbank, VLT, Hemnet, IKG och Crowne Howarth. Du kommer också få starta och driva ditt eget företag genom UF, Ung Företagsamhet.

Chromebooks och Google Apps en del av det digitala lärandet

Det blir allt viktigare att ligga i framkant när det kommer till IT. JENSEN är noga med detta och satsar mycket för att eleverna ska få tillgång till de bästa verktygen. Därför får alla elever på JENSEN en Chromebook att disponera under hela studietiden. Chromebook är en bärbar dator utvecklad av självaste Google! Med hjälp av din bärbara dator och Google Apps som verktyg blir samarbetet mellan dig och dina lärare både enklare och snabbare.

Lärare med kompetens och engagemang

Lärarna på JENSEN i Västerås är här för att hjälpa dig att lyckas. De är engagerade, drivna och professionella som gör undervisningen intressant och lärorik. Här blir du sedd, får stöd och utvecklar din förmåga och dig själv. JENSEN i Västerås är en trevlig skola med trivsamma lokaler som är ljusa och öppna. Stämningen är bra och du känner dig trygg och respekterad.

Varje fredag är det ”finfredag” och då klär alla på skolan upp sig för att få den rätta fredagskänslan.

Må bra för att prestera bättre

För att prestera i skolan och ha energi till när du är ledig är det viktigt att du har en god hälsa. På JENSEN jobbar de hårt med att du ska ha tillgång till bra mat, träning och hälsa.

Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Västerås, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Videoreportage

Ekonomiprogrammet på JENSEN

Läs mer JENSEN gymnasium

I den här videon får du höra elever från JENSEN gymnasium berätta om hur det är att läsa Ekonomiprogrammet på skolan.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Genomsnittlig betygspoäng 14,8 14,2 14,4 2017
Andel behöriga till högskola 89,5 % 92,1 % 90,9 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av JENSEN gymnasium Västerås.

Stora Gatan 50
722 12 Västerås

www.jensengymnasium.se

Skolrecensioner

kazim husseini
allt har gått bra för mig i skolan och utbildningen ( nöjd ) :)
Hilal
Har inget
Shoan bahremend
Skolan i helhet är bra, bästa jag vet faktiskt.

Forum om JENSEN gymnasium Västerås

Här kan du ställa frågor om JENSEN gymnasium Västerås och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga

För att beställa information från JENSEN gymnasium Västerås, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Utbildningsrecensioner