JENSEN Norra

Vill du gå på en populär skola i Stockholm där du har tre roliga och utmanade år framför dig? Då ska du välja JENSEN gymnasium! Skolan tar dina drömmar och ambitioner på allvar samtidigt som du blir förberedd för vidare studier, att starta eget eller jobba direkt efter gymnasiet. Skolans ledord är ambition, motivation och prestation. Välkommen till JENSEN Norra!

Du hittar JENSEN Norra på Tulegatan 44 i Stockholm.

Få träning för verkligheten

JENSENs utbildningskoncept "Träning för verkligheten" genomsyrar hela skolan och undervisningen. Du får lära dig vad som förväntas efter gymnasiet  och har ett nära samarbete med företag och universitet. JENSEN har bland annat, som enda skola i Stockholm, samarbetat med ett världsledande speldesignföretag. Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik till exempel ett samarbete med MAQS Law Firm.

Digitalt lärande med Chromebooks och Google Apps

Alla elever på JENSEN Norra får varsin Chromebook att disponera under hela gymnasietiden. Chromebook är en laptop utvecklad av Google. Anledningen till detta är att skolan vill ligga i framkant när det gäller IT i undervisningen. Google Apps som verktyg underlättar också för elevernas skolarbete och i samarbetet med lärare och andra elever.

Lär dig om entreprenörskap och företagande

JENSEN gymnasium satsar stort på Ung Företagsamhet (UF), för att eleverna ska lära sig att starta och driva sitt eget företag. Under årets UF-SM som ägde rum i maj i år så fanns det två företag som representerade JENSEN gymnasium Norra; Källsorteringshjälpen UF som tävlade i kategorin "Bästa hållbara UF-företag" och Acees UF som tävlade i "Bästa vara". De flesta eleverna säger att starta ett UF-företag är det roligaste och mest utvecklande under studietiden.

Få undervisning av engagerade och kompetenta lärare

På JENSEN Norra engagerar sig lärarna och coachar dig som elev väldigt mycket för att du ska lyckas. De hjälper dig att nå dit du vill och nå dina mål. Här får du undervisning av kompetenta och behöriga lärare och har 100% lärarledda lektioner. Det är helt enkelt en vinnande kvalitetsskola! JENSEN har fått flera utmärkelser för verksamheten och för eleverna. Till exempel har elever tilldelats första pris i tävlingen Unga Forskare och vunnit många fina priser inom Ung Företagsamhet.

Må bra för att prestera bättre

Det är viktigt med hälsa på JENSEN Norra och man jobbar med mental träning i form av till exempel avslappningsövningar. För att du som elev ska må bra får alla elever även rabatt på både SATS och Friskis & Svettis. När det kommer till mat kan du välja mellan att äta på restaurang med matkortet eller att äta i skolans egen lunchservering.

Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Norra, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Högskoleförberedande program
Ekonomiprogrammet Ort Recensioner
Ekonomiprogrammet, Ekonomi: Företags- & Nationalekonomi Stockholm
Ekonomiprogrammet, Ekonomi: Idrottsprofil Stockholm
Ekonomiprogrammet, Ekonomi: Marketing Stockholm
Ekonomiprogrammet, Juridik Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Juridik & kriminologi Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Psykologi Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation Stockholm
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap: Civilingenjör Stockholm
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Videopresentation finns
  • = Riksintag

Visa alla

Videoreportage

Ekonomiprogrammet på JENSEN

Läs mer JENSEN gymnasium

I den här videon får du höra elever från JENSEN gymnasium berätta om hur det är att läsa Ekonomiprogrammet på skolan.

Andel lärare med leg. och behörighet 2016

Genomsnittlig betygspoäng 13,9 14,5 14,2 2015
Andel behöriga till högskola 90,4 % 87,5 % 90,2 % 2015
Andel med examen inom 3 år 68 % 67 % 75 % 2015

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av JENSEN gymnasium Norra.

Tulegatan 44

www.jensengymnasium.se

Skolrecensioner

Cirzh Chur
Skolan jag tycka de jätta bra o roliga man äta goda maten men en elak lärare
Fanny Cederwall
Lärarna är väl utbildade och lägger ned tid och är hjälpsamma
Aleksandar Nikolic

Forum om JENSEN gymnasium Norra

Här kan du ställa frågor om JENSEN gymnasium Norra och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
1 Ang. mellan eleverna 2008-11-05   Vendela Om man börjar på Jensen utan att känna någon från innan, är det då lätt att lära känna nya människor eller hindrar korta skoldagar och lunch på restauranger en från att hinna lära känna folk?
Sida:

» Ställ ny fråga

För att beställa information från JENSEN gymnasium Norra, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 22 recensioner