JENSEN gymnasium Norra

i Stockholm
Få mer information om skolan 👍

Video

Om skolan

JENSEN gymnasium Norra

JENSEN gymnasium Norra

Vill du gå på en populär skola i Stockholm där du har tre roliga och utmanande år framför dig? Då ska du välja JENSEN gymnasium Norra! Skolan tar dina drömmar och mål på allvar samtidigt som du blir väl förberedd för vidare studier. Skolans ledstjärnor är ambition, disciplin, mod och omtanke.

Träning för verkligheten

JENSENs utbildningskoncept Träning för verkligheten genomsyrar hela skolan och undervisningen. Du får som elev möjlighet att arbeta med case-studies, göra studiebesök för att få en inblick i hur olika verksamheter fungerar, delta i tävlingar som Juridik-SM, besöka och intervjua företag och exempelvis arbeta med Ung företagsamhet där du på egen hand får starta, driva och avsluta ett företag.

På JENSEN gymnasium Norra har eleverna ett så kallat blockschema. Ett schema som liknar högskolans utformning och ger sammanhållen tid för förberedelse och efterarbete. Det främjar förmågan till ansvarstagande och att lägga upp sina egna studier. Smartstudy (lärarledd läxhjälp) har vi varje dag.

Hälsoprofil

Mår vi bra både fysiskt och mentalt så presterar vi bättre! Därför sätter vi på JENSEN gymnasium Norra din hälsa i fokus. Rörelse genom pedagogiska promenader där eleverna tillsammans med sin lärare promenerar i vackra Vanadislunden och samtalar kring relevanta frågeställningar kopplat till ämnet, sker varje dag. Vi jobbar också med mental träning i form av avslappnings- och fokuseringsövningar. I skolans matsal serveras en allsidig kost. På skolan finns också ett fulltaligt elevhälsoteam. Skolan är självklart tobaksfri.

Program och profiler

Programmen på JENSEN gymnasium Norra är alla högskoleförberedande. Förutom de ämnen som alltid ingår i programmen och inriktningarna, erbjuder vi även intressanta profiler som förbereder dig särskilt väl för studier och arbetsliv. På ekonomiprogrammet har vi exempelvis profilen Business and Economics, där delar av undervisningen sker på engelska. På samhällsprogrammets inriktning beteende kan du bl.a. fördjupa dina kunskaper inom Kriminologi. Läs mer om fler av våra olika program och profiler på vår hemsida. (https://www.jensengymnasium.se/norra)

Få undervisning av engagerade och kompetenta lärare

När våra elever blir tillfrågade om vad det bästa med skolan är så säger de att det är lärarna. På JENSEN gymnasium Norra engagerar sig lärarna och coachar dig som elev för att du ska lyckas. De hjälper dig att nå dit du vill och nå dina mål. Här får du undervisning av kompetenta och behöriga lärare. Omtanken och det goda bemötandet våra lärare visar genomsyrar verksamheten.

Bildning och digital kompetens

På JENSEN Gymnasium Norra arbetar vi med färdigheter såsom skrivande, läsning och digital kompetens.

Vi strävar efter att ligga i framkant när det gäller IT i undervisningen. Varje elev har en egen dator där Google apps används i undervisningen, det underlättar elevens egna skolarbete och interaktion med lärare och andra elever.  Vi använder oss av JENSEN Campus, en plattform där du som elev både skickar in och får feedback på dina uppgifter. I digitala kurser har eleverna även tillgång till vår iMac-datorsal och på teknikprogrammet används exempelvis 3D-skrivare i kurserna.

Vi värdesätter också användandet av penna och papper då skrivandet är en viktig del av utvecklingen av språk och och studieteknik. Vi lägger stor vikt vid läsandet av skönlitteratur och vetenskapliga texter. Att vara beläst och förstå både dåtid och nutid är ett av målen med utbildningen hos oss.

Entreprenörskap och företagande

Hos oss på JENSEN gymnasium Norra får du möjligheten att delta i Ung Företagsamhet (UF), här får du som elev möjlighet att starta, driva och avveckla ett företag med allt vad det innebär. Företagen drivs i grupp eller enskilt och många elever anser att starta ett UF-företag är det roligaste och mest utvecklande under studietiden, då de fick chans att utvecklas som person och företagare.  Elever från JENSEN gymnasium Norra har vunnit många priser inom UF, till exempel “Årets vara” år 2016.

JENSEN Gymnasium Norra ligger i fräscha och trevliga lokaler på Tulegatan 44 i Stockholm, nära till både Odenplan och Tekniska högskolan (Östra station). Vi är en skola som satsar på dig. Gör du?

Välkommen till JENSEN gymnasium Norra!


Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Norra, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på JENSEN gymnasium Norra

Huvudman

Jensen Education College AB

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

16 gymnasieskolor

Öppet hus

Öppet hus på JENSEN gymnasium Norra

Vi bjuder nu in till ett öppet hus där vi berättar mer om oss som skola, vårt unika utbildningskoncept och våra program.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-05-02    Tid:   18:00 - 19:30   Läs mer

Forum om JENSEN gymnasium Norra

Här kan du ställa frågor om JENSEN gymnasium Norra och deras program.


Svar Senaste foruminläggen
1 Ang. mellan eleverna 2008-11-05   Vendela Om man börjar på Jensen utan att känna någon från innan, är det då lätt att lära känna nya människor eller hindrar korta skoldagar och lunch på restauranger en från att hinna lära känna folk?

» Ställ ny fråga

Program

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av JENSEN gymnasium Norra.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till skolan

JENSEN gymnasium Norra

Tulegatan 44
113 53 Stockholm

Tel: 08-450 22 70
Fax 08-450 22 70
www.jensengymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 31 recensioner
Skriv en recension
5/5
Peace out
07 nov 2021
Riktigt bra val!

Skolan är jättemysig och man känner sig verkligen som en del av en stor familj. Eftersom skolan är mindre (ca 700 pers) så får men en relation med lärarna som också är bra på at...

Visa hela
5/5
Läcker ål
07 nov 2021
Amazing

Jag ska vara ärlig när jag säger att jag inte hade stora förväntningar för skolan men jag had fel. Schemat ger dig verkligen frihet att bygga upp ditt eget schema utifrån hur du...

Visa hela
5/5
Stolt jensenorraelev
29 okt 2021
Bästa Jensen!!

OTROLIGT bra lärare, kunniga och väldigt snälla och förstående. Har aldrig någonsin haft så bra lärare som jag har har nu i jensen norra och det är en sak som är det bästa med s...

Visa hela
Sponsrad