Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Bioteknik

JENSEN gymnasium Norra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 100 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 257,5
    (medelvärde: 289,5) * statistik från 2021
Naturprogrammet, Bioteknik

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet: Bioteknik på JENSEN gymnasium Norra

Universitets- och högskoleförberedande program - Inriktning Bioteknik

Vad hade världen varit utan Newton, Einstein, Marie Curie och vår egen Carl von Linné? Det kommer alltid behövas människor med goda kunskaper inom matematik, fysik, kemi och biologi. Gillar du dessa ämnen är Naturprogrammet rätt för dig!

PROFIL: BIOTEKNIK

Tvärvetenskapen bioteknik kombinerar områdena biologi och teknik genom användning och tillämpning av organismer, biologiska system och processer som syftar till att skapa innovativa produkter och metoder som gynnar samhället och strävan efter en hållbar framtid. Vill du få fördjupade kunskaper inom områden som cellbiologi, mikrobiologi och bioinformatik är detta utbildningen för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Bioteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Bioteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Bioteknik så kommer skolan att kontakta dig.

JENSEN gymnasium Norra

JENSEN gymnasium Norra

Vill du gå på en populär skola i Stockholm där du har tre roliga och utmanande år framför dig? Då ska du välja JENSEN gymnasium Norra! Skolan tar dina drömmar och mål på allvar samtidigt som du blir väl förberedd...


Läs mer om JENSEN gymnasium Norra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

JENSEN gymnasium Norra

Tulegatan 44
113 53 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner.

Läcker ål
Jag ska vara ärlig när jag säger att jag inte hade stora förväntningar för skolan men jag had fel. Schemat ger dig verkligen frihet att bygga upp ditt eget schema utifrån hur du vill leva ditt liv och lärarna är obeskrivliga. Om du funderar att gå på Jensen Norra men inte är säker, GÖR DET! Ni kommer inte ångra er!
Guljin
Jag har byt skola och testat många olika ställen och jensen var den bästa, jag går i ettan nu och älskar mina lärare de är förstånde och duktiga. Jag trodde att halvdagrna inte skulle matcha mig men det kan vara bland det bästa som hänt mig. När jag har ett problem går det snabbt att lösa.
Lana & Guljin
Skolan är väldigt bra och jag är riktigt nöjd med mitt val. Sedan dag ett har jag känt att jag är väldigt nöjd, både när det handlar om lärarna och lokalerna. Lokalerna är väldigt fräscha och rena. Lärarna är så bra och lär oss vädligt förstående. Hur schemat är upplagt är perfekt för att man ska hinna med andra saker efter skolan, man hinner e...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Bioteknik från JENSEN gymnasium Norra, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information