Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 90 träffar

Gymnasium i Helsingborg

Gå gymnasiet i Helsingborg

Helsingborg är en av de äldsta städerna i Norden och byggdes upp av vikingarna redan på 900-talet. Den ligger precis vid havet och är en mysig stad med många shoppingmöjligheter, restauranger, event och badstränder. Med en god kollektivtrafik med bra bussförbindelser och många cykelbanor kan du lätt ta dig runt i staden. Du har också lätt att ta dig till närmsta storstad. Från Helsingborg går det nämligen ofta tåg mot Göteborg, Köpenhamn och Malmö. Helsingborg bjuder dessutom på stora valmöjligheter när det gäller gymnasieprogram och vuxenstudier. Perfekt för dig som ska börja gymnasiet!

Gymnasium i Helsingborg

I Helsingborg finns gymnasieprogram för alla intressen. Med omkring 20 kommunala och fristående gymnasieskolor har du mycket att välja på. Förutom de nationella programmen kan du välja mellan Introduktionsprogram samt IB-programmet som ger en internationell studentexamen. Helsingborg samarbetar med alla kommuner i Skåne och Sölvesborg. Därför har du ännu fler gymnasieprogram att välja mellan om du mot förmodan inte skulle hitta din utbildning i Helsingborg stad.

Söka till gymnasiet i Helsingborg

Du söker till gymnasiet i Helsingborg via gymnasieintagningen som du hittar på www.gymnasieansokan.se. Där får även du information om statistik, nyheter och om hur du gör din ansökan. Du får ett lösenord av din skola för att logga in på www.gymnasieansokan.se.

Efter gymnasiet i Helsingborg

Efter gymnasiet kan du välja mellan flera olika utbildningar i Helsingborg eller i närliggande städer. Du kan välja mellan Komvux (för att läsa upp gymnasiebetyg och förbättra din högskolebehörighet), Särskolan för vuxna eller yrkesutbildning för vuxna. Helsingborg kan även erbjuda yrkesutbildningar på gymnasienivå. Sedan 2001 finns Lunds universitets filial: Campus Helsingborg, med spännande utbildningar inom bland annat management och datateknik.

Fritid i Helsingborg

Helsingborg bjuder inte bara på bra shoppingmöjligheter, och ett rikt kulturliv. Där finns även Helsingborgsfestivalen, sportevenemang och trevliga matställen till exempel. Helsingborg är även en av Sveriges mest krogtäta och restaurangtäta städer där du kan äta mat från alla olika delar av världen!

Helsingborgsfestivalen

Varje år arrangerar Helsingborg stad Helsingborgsfestivalen dit alla är välkomna. Där bjuds det på musik, kultur, mat och underhållning med flera kända artister. Omkring 400 000 personer besöker denna festival under tre dagar varje år.

Sport i Helsingborg

Helsingborg har dessutom varit med och arrangerat ett flertal större sportevent. Bland annat Davis Cup i tennis, EM och World Cup i handboll, VM i innebandy och EUEFA för juniorer. Helsingborgs främsta fotbollslag är Helsingborgs IF, HIF, som spelar i Allsvenskan.

25 kilometer strand

Det är aldrig långt till havet i Helsingborg och om somrarna är det oftast stränderna som hägrar. Med 25 kilometer sandstrand är havssalt och sand mellan tårna en del av sommaren i Helsingborg.

Jämför dina favoriter
Reportage
"Lärarna på skolan är engagerade"

Amina är elev på JENSEN gymnasium Malmö och Olivia går på JENSEN gymnasium Helsingborg. I det här reportaget berättar de om hur det är att vara elev på JENSEN gymnasium.

Läs mer
"Det finns ett klimat på skolan ...

Eleven Adam går andra året på ProCivitas i Helsingborg. Här berättar han mer om sina upplevelser av skolan. 

Läs mer
Tävlingsinriktning på Helsingbor...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer
Jag lär mig mycket genom att arb...

Yussif går sista året på Praktiska Gymnasiet Helsingborg.

Läs mer
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information