Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Hundhälsa

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hundhälsa - framtiden

Vi är en skola i ständig förändring till det bättre, och vi har sett ett ökat intresse för en ren hundinriktning. Därför erbjuder vi från och med hösten 2021 en inriktning baserad på hundhållning. Hundinriktningen är till för dig som tänker dig en professionell framtid med hundar, eller som har ett genuint hundintresse.

Yrken, där hunden är i centrum har på senare år ökat markant. Fler och fler skaffar hund och kräver specialister som kan hjälpa dem med allt från kloklippning till passning. Det tillkommer även yrken där hunden utför arbete och där det krävs professionell träning, t ex assistans-, terapi- och ledarhundar samt olika områden där hundens förmågor är till stor nytta, t ex för att söka efter människor, spåra dofter i samband med sjukdom.  Under din utbildning fördjupar du dig om allt som rör hundar, hundhälsa och hundars beteende. Under ditt första år fokuseras undervisningen på hundens beteende och näringsbehov. Dessutom får du göra APL hos en hunduppfödare eller på ett hundpensionat. Ditt andra år är mer fokuserat på avel och raser, med inslag av viktiga miljöfaktorer att ta hänsyn till. Under ditt sista år gör vi allt för att förbereda dig för ditt kommande yrkesliv med fokus på bland annat olika organisationer, kvalitetsfrågor och ekonomi. Vid examen har du all kompetens som krävs, baserat på Jordbruksverkets föreskrifter, för att exempelvis driva ett hundpensionat. Du får givetvis även en högskoleförberedande utbildning, precis som alla våra programinriktningar.

Lockar universitet?
Lockar universitetet efter gymnasiet? Eller vill du lära dig ännu mer om företagande? Då kan du välja att gå vår Business management även kallat BML. Med denna inriktning får du alla kurser du behöver för att läsa vidare till universitet och du får även fina förutsättningar för att lära dig hur du driver ett eget företag!

Du kan även kombinera hundinriktningen med vår naturvetenskapliga profil som ger dig A13-behörighet, med vilken du till exempel kan söka veterinärprogrammet med. Med den naturvetenskapliga profilen läser du fler kurser i matematik och biologi, men även kurser i kemi och fysik.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Hundhälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Hundhälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Tävlingsinriktning på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Nellie och Vilma berättar hur deras tid på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Hundhälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Södra kyrkogatan 1
25223 Helsingborg

Vill du skugga oss en dag? Mejla andreas@ridgymnasiet.nuså bokar vi in en dag tillsammans. Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg öppnade år 2000 och har sedan dess erbjudit elever gymnasieutbildningar av högsta kvalitet, där alla utbildningar ger högskolebehörighet. Elever från hela södra Sverige...

Läs mer om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Sponsrad