Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Business management & ledarskap

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Naturbruksprogrammet

Film

Business Management

Om utbildningen

Läs Business Management och Ledarskap (BML) på Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Visste du att 70 % av alla kvinnliga chefer och företagsledare har sin bakgrund bland hästarna i stallet? Det visar i alla fall forskning gjord av Lena Forsberg - Luleå tekniska universitet. Business management- och ledarskapsprofilen, BML, innehåller blocken med företagsekonomi från ekonomiprogrammet, samt entreprenörskap och företagande från naturbruksprogrammet. Framtidens ledarskap ser annorlunda ut än det gjort tidigare, nu och framöver krävs hållbar utveckling och en klok användning av våra gemensamma globala naturresurser. Miljö och klimat kommer att ha allt större betydelse inom näringslivet framöver.

Du kombinerar BML-inriktningen med ridning. Du rider då tillsammans med skolans elever som går hästhållning/ridning. 

Driv ett riktigt företag

Skolans BML elever driver också företagsamhet på riktigt genom att starta UF-företag. I utbildningen ska man vara ute på olika arbetsplatser för att lära sig om företagande i det verkliga livet. En chans att knyta kontakter för framtiden, för att se och lära hur det är inom just den bransch som du kommer att vara en del av.

APL i Tyskland

Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg har under många år byggt upp ett nätverk av aktörer i absolut världsklass som skolan samarbetar med. Under minst tre veckor har du möjlighet att få komma till bl.a Stall Ramsbrock som har runt 1000 hästar och fem ”reitmeisters” och många tyska beridaraspiranter. Holsteiner Verband (förbundet) i Elmshorn som är ägare till Casall, Clarimo och en hel rad andra världshingstar. 

Efter studenten

Den examen du tar inom BML är ”dubbel”. Du tar en yrkesexamen och blir samtidigt behörig till högskolan för vidare studier efter gymnasiet. I denna inriktningsprofil får du dessutom särskild behörighet till polis, jurist och civilekonom.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Business management & ledarskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Business management & ledarskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Från Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet till SLU

Kajsa och Willie berättar om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och sina fortsatta studier på veterinärprogrammet på SLU.Tävlingsinriktning på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid påJag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg  har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Business management & ledarskap så kommer skolan att kontakta dig.

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg öppnade år 2000 och har sedan dess erbjudit elever gymnasieutbildningar av högsta kvalitet, där alla utbildningar ger högskolebehörighet. Elever från hela södra Sverige ända upp till Stockholm utbildar sig hos oss och vi är glada...


Läs mer om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Södra kyrkogatan 1
25223 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasiet.nu

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Stella
Anonym
Jag har valt att gå företagsekonomi (BML) med hästhållning. Det är en väldigt liten skola till ytan och lite trångt men undervisningen blir inte påverkad av det. God mat och trevligt folk på skolan in stan. Man har fått lära sig att vara snabb och effektiv i stallet. Det är många fina hästar i stallet och man får en bra utbildning. Valde just BM...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Business management & ledarskap från Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Från Rid- & Djursjukvårdsgymnasi...
Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Kajsa och Willie berättar om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och sina fortsatta studier på veterinärprogrammet på SLU.

Läs mer
Tävlingsinriktning på Rid- & Dju...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid påJag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg  har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer