Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridning

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 237,9)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 237,9)
Ladda ner poängplan

Om utbildningen

Realgymnasiet Göteborg

Naturbruksprogrammet med inriktning ridning

Naturbruksprogrammet

Programmet för dig vars hjärta klappar för djur och natur. De upptrampade karriärstigarna börjar vid hästhållning, natur/äventyr, sällskapsdjur/djursjukvård, naturturism, hund eller djurpark. Oavsett vilken väg du väljer väntar fina förutsättningar för ett känslorikt yrkesliv. Kanske som ledare/chef? Sådana behövs då branschen växer och yrkesrollerna blir allt fler.

Om inriktningen

När du läser Ridning tränar du hoppning och dressyr, fördjupar din hästkunskap och utvecklar ditt ledarskap. Du kommer att få träffa ledande profiler inom olika delar av branschen som entreprenörer, tränare med flera som ger dig insyn i att driva eget företag inom hästnäringen. Hästbranschen är en av de snabbast växande i landet och självklart samarbetar vi med några av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsportseventen för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att lyckas i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Realgymnasiet Göteborg
Pusterviksgatan 9
413 01 Göteborg

Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg!

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det drygt 330 elever på skolan som ligger centralt i Göteborg, ett stenkast från Järntorget. Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att...

Läs mer om Realgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Elettra
20 dec 2018
Väldigt inspirerande, utvecklande och roliga kurser!

Jag har pluggat på Real gymnasiums häst inriktning. Jag tyckte verkligen om det för att alla lärare är väldigt trevligt och hjälpsamma, skolan organiserar riktigt roligt och lär...

Visa hela
5/5
Johanna
11 dec 2018
Skolan som gett mig den roligaste tiden på gymnasiet

Denna skolan har verkligen gett mig chansen att få leva med mitt intresse i fokus. Lärarna i de vanliga ämnena förstår ens intresse och man hamnar med jämlika människor att spen...

Visa hela
Sponsrad