Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 117,5
(medelvärde: 198,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 117,5
(medelvärde: 198,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Olika hästar som blir medicinerade och tvättade

Plugga till hästskötare på Ösby Västmanland naturbruksgymnasium

Är hästar ditt stora intresse? På Ösby Västmanland naturbruksgymnasium kan du som elev läsa en hästutbildning och få hålla på med hästar på skoltid. Du kommer att spendera många timmar i stallet och på travbanan och även få en bra teoretisk grund att stå på. Efter hästutbildningen kan du antingen börja jobba direkt eller plugga vidare till bland annat veterinär eller hippolog.

Fördjupa dig i ridning eller trav

Med en inriktning på häst kommer du som elev att kunna välja ytterligare en fördjupning- ridning eller trav. Om du väljer att fördjupa dig i ridning kommer du att få utveckla dina kunskaper som ryttare, inom fördjupningen trav kommer du att få alla de verktyg som du behöver för en framtid i travbranschen. Oavsett vilken fördjupning du väljer så kommer du att få lära dig:

  • Hästens anatomi
  • Fysiologi
  • Avel
  • Sjukdomar

Efter hästutbildningen

Naturbruksprogrammet med inriktning häst kan leda till flera olika typer av jobb beroende på vad du väljer att fördjupa dig i. Du kan bland annat jobba som hästskötare, djurvårdare med fokus på häst, på en travanläggning eller som amatörtränare. Om du vill fördjupa dina kunskaper kan du söka in till en yrkesutbildning eller skaffa grundläggande högskolebehörighet genom att läsa till några kurser i ditt individuella val på gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sala

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ösby Västmanlands naturbruksgymnasium
Saladamm Åby
73391 Sala

Välkommen till Ösby Västmanland naturbruksgymnasium!

Ösby Västmanland naturbruksgymnasium hittar du i natursköna miljöer i Saladamm, 7 km ifrån Sala. Som elev på skolan kan du välja att läsa naturbruksprogrammet med inriktning skog, lantbruk, djur eller häst. Här kan du också läsa bygg- och anläggningsprogrammet. Inom...

Läs mer om Ösby Västmanlands naturbruksgymnasium och visa alla program.

Sponsrad