Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 117,5
(medelvärde: 198,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 117,5
(medelvärde: 198,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Tjejer som håller i djur samt en hund som blir tvättad

Plugga till djurvårdare på Västmanland naturbruksgymnasium

Är djur ditt stora intresse? På Västmanland naturbruksgymnasium kan du plugga naturbruksprogrammet med inriktningen djur. Naturbruksprogrammet är en yrkesförberedande utbildning och du som elev kommer därför att kunna börja jobba direkt i anslutning till studenten.

Inriktning djur

Med en inriktning på djur kommer fokus att ligga vid vård och skötsel av olika typer av djur. Du kommer bland annat att få lära dig vilka olika behov som de olika djuren har och vilka typer av sjukdomar som är vanliga. Efter studenten ska du själv kunna undersöka ett djur och avgöra vilken typ av behandling som är lämplig. Du kommer även att få kunskap i uppfödning och daglig skötsel av såväl sällskapsdjur som boskapsdjur. Läs kurser som:

 • Djuren i naturbruket
 • Djurhållning
 • Entreprenör
 • Naturbruk

Praktisera på ett företag

En viktig del i undervisningen är praktikperioden, APL, som du kommer att få göra. Du kommer att få praktisera ute på ett företag under minst 15 veckor. Tanken är att du under din praktik ska testa på olika typer av arbetsuppgifter och samla på dig viktig erfarenhet inom den bransch som du vill jobba i. Praktikperioden brukar vara väldigt uppskattad av elever och om du gör bra ifrån dig finns goda möjligheter till jobb direkt efter studenten. Här kan du få D9-kompetens och även jobba med riktiga case i vår veterinärklinik.

Efter naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet är en yrkesförberedande utbildning och efter studenten kommer du därför att vara väl förberedd för arbete direkt. Du kan också plugga vidare på yrkeshögskola eller skaffa grundläggande högskolebehörighet genom att läsa till några kurser under gymnasietiden. Vanliga yrkesutgångar är:

 • Djurvårdare
 • Hästskötare
 • Arbete med lantbruksdjur
 • Veterinär
 • Uppfödare
 • Hundförare
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Sala

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ösby Västmanlands naturbruksgymnasium
Saladamm Åby
73391 Sala

Välkommen till Ösby Västmanland naturbruksgymnasium!

Ösby Västmanland naturbruksgymnasium hittar du i natursköna miljöer i Saladamm, 7 km ifrån Sala. Som elev på skolan kan du välja att läsa naturbruksprogrammet med inriktning skog, lantbruk, djur eller häst. Här kan du också läsa bygg- och anläggningsprogrammet. Inom...

Läs mer om Ösby Västmanlands naturbruksgymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Mye Rusin, Djur21
15 dec 2022
Bästa Skolan att gå på

En perfekt skola för den som inte vill spendera långa dagar i skolbänken. Man får vara med och göra mycket praktiskt och lär sig vara med och göra skillnad. APL är också någonti...

Visa hela
5/5
Ida Norrgård
07 sep 2020
Älskar ösby!

Ösby naturbruksgymnasium är PERFEKT till er som vill blanda praktisk utbildning med teorin. Alla lärare är väldigt kunniga inom sina ämnen och vill att vi som elever ska lyckas.

3/5
DJ19
27 maj 2020
Åsikt från elev i 1:an

Ett stort plus är att vi har djuren på skolan och ett brett utbud av djur. Allt ifrån lite udda djurarter till djur som är rätt vanliga på bondgårdar. Man får redan i ettan lära...

Visa hela
Sponsrad