Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Västmanland naturbruksgymnasium
Programinformation
Sala
Antal elever: cirka 120 (.)
Naturbruksprogrammet
 • Antagningspoäng: 90,0
  (medelvärde: 214,5) * statistik från 2019/20
Tjejer som håller i djur samt en hund som blir tvättad

Om utbildningen

Plugga till djurvårdare på Västmanland naturbruksgymnasium

Är djur ditt stora intresse? På Västmanland naturbruksgymnasium kan du plugga naturbruksprogrammet med inriktningen djur. Naturbruksprogrammet är en yrkesförberedande utbildning och du som elev kommer därför att kunna börja jobba direkt i anslutning till studenten.

Inriktning djur

Med en inriktning på djur kommer fokus att ligga vid vård och skötsel av olika typer av djur. Du kommer bland annat att få lära dig vilka olika behov som de olika djuren har och vilka typer av sjukdomar som är vanliga. Efter studenten ska du själv kunna undersöka ett djur och avgöra vilken typ av behandling som är lämplig. Du kommer även att få kunskap i uppfödning och daglig skötsel av såväl sällskapsdjur som boskapsdjur. Läs kurser som:

 • Djuren i naturbruket
 • Djurhållning
 • Entreprenör
 • Naturbruk

Praktisera på ett företag

En viktig del i undervisningen är praktikperioden, APL, som du kommer att få göra. Du kommer att få praktisera ute på ett företag under minst 15 veckor. Tanken är att du under din praktik ska testa på olika typer av arbetsuppgifter och samla på dig viktig erfarenhet inom den bransch som du vill jobba i. Praktikperioden brukar vara väldigt uppskattad av elever och om du gör bra ifrån dig finns goda möjligheter till jobb direkt efter studenten. Här kan du få D9-kompetens och även jobba med riktiga case i vår veterinärklinik.

Efter naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet är en yrkesförberedande utbildning och efter studenten kommer du därför att vara väl förberedd för arbete direkt. Du kan också plugga vidare på yrkeshögskola eller skaffa grundläggande högskolebehörighet genom att läsa till några kurser under gymnasietiden. Vanliga yrkesutgångar är:

 • Djurvårdare
 • Hästskötare
 • Arbete med lantbruksdjur
 • Veterinär
 • Uppfödare
 • Hundförare
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

Västmanland naturbruksgymnasium

Välkommen till Ösby Västmanland naturbruksgymnasium!

Ösby Västmanland naturbruksgymnasium hittar du i natursköna miljöer i Saladamm, 7 km ifrån Sala. Som elev på skolan kan du välja att läsa naturbruksprogrammet med inriktning skog, lantbruk, djur eller häst. Här kan du också läsa bygg- och anläggningsprogrammet. Inom...


Läs mer om Västmanland naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västmanland naturbruksgymnasium

Saladamm Åby
73391 Sala

 Visa telefonnummer
osbygymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner.

Ida Norrgård
(5)
Ösby naturbruksgymnasium är PERFEKT till er som vill blanda praktisk utbildning med teorin. Alla lärare är väldigt kunniga inom sina ämnen och vill att vi som elever ska lyckas.
DJ19
(3)
Ett stort plus är att vi har djuren på skolan och ett brett utbud av djur. Allt ifrån lite udda djurarter till djur som är rätt vanliga på bondgårdar. Man får redan i ettan lära sig att ta ansvar för djur då man får ett akvarium med fiskar man själv får välja ut att ta hand om och sedan i 2:an kommer man lära sig avel och genetik genom att ha et...
Visa hela
Madde
(5)
Världens bästa skola, fantastisk miljö och lärare, djur. Det är så fantastiskt att gå på ösby för du är där djuren är och du behöver inte ta dig till djuren så som om skolan skulle ligga i stan. Älskar att skolan ligger på landet typ.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård från Västmanland naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: