Västmanland naturbruksgymnasium

Välkommen till Ösby Västmanland naturbruksgymnasium!

Ösby Västmanland naturbruksgymnasium hittar du i natursköna miljöer i Saladamm, 7 km ifrån Sala. Som elev på skolan kan du välja att läsa naturbruksprogrammet med inriktning skog, lantbruk, djur eller häst. Här kan du också läsa bygg- och anläggningsprogrammet. Inom båda programmen går det att fördjupa sig mot en inriktning.

Som elev på Västmanland naturbruksgymnasium har du tillgång till:

• Engagerade lärare
  • Möjlighet att bo på skolans internat
  • Tillgång till maskinhall med verkstad
  • Skolans ladugård samt hästhall
  • Djurhus för de mindre sällskapsdjuren samt ett häng för de större djurparksdjuren
  • Hundstall så att du kan ta med din egen hund till skolan

Jobba med moderna lantbruksmaskiner

Tack vare ett nära samarbete med företagen Rottne, John Deere och Ponsse kommer du som elev på skogsprogrammet att ha tillgång till helt nya och moderna avverkningsmaskiner. Västmanland naturbruksgymnasium har även ett samarbete med maskinfirman Bil & Traktor i Stigtomta AB som förser skolan med avancerade traktorer som eleverna kan använda i sin undervisning i lantbruk.

Bo på skolans internat

Till Västmanland naturbruksgymnasium är alla välkomna. För dig som bor i en annan kommun och har en längre resväg har skola ett fint elevhem som du kan bo på. Elever från närområdet som vill prova på hur det är att bo hemifrån är självklart också välkomna att bo på skolans internat. Som boende på skolans internat har du tillgång till:

• Eget rum
  • Allrum med tv
  • Kök
  • Dusch
  • Trådlöst internet

Yrkesförberedande eller högskolebehörighet, du väljer!

Både naturbruksprogrammet och bygg- och anläggningsprogrammet är yrkesförberedande utbildningar. Det innebär att stora delar av utbildningen kommer att bestå av praktiska moment och du kommer även att praktisera ute på ett företag under stora delar av andra och tredje läsåret. Om du vill plugga vidare efter studenten så kan du söka in till yrkeshögskola. Om du vill plugga vidare på högskola efter studenten kan du läsa till grundläggande högskolebehörighet. På högskolan kan du bland annat plugga vidare till:

• Veterinär
  • Jägmästare
  • Skogsmästare
  • Byggnadsingenjör

Är du intresserad och vill veta mer om Västmanland naturbruksgymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Västmanland naturbruksgymnasium

Yrkesprogram
Bygg- och anläggningsprogrammet Ort Recensioner
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad Sala
Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri Sala
Naturbruksprogrammet
Naturbruksprogrammet, Djur Sala
Naturbruksprogrammet, Djur: Häst Sala
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Sala
Naturbruksprogrammet, Skog Sala

Visa alla

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Västmanland naturbruksgymnasium.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

73391 Sala

osbygymnasium.se

Josefine nimsson   |   2017-05-31
Jag trivdes jättebra på ösby Naturbruksgymnasium. Alla elever och lärare har varit super trevliga och man har fått jättebra kontakt med allihopa. Jag rekommenderar ösby starkt till alla som är intresserad av dessa inriktningar!
Marcus   |   2017-05-31
En bra skola. Har lärt mig mycket på dom här 3 åren
Alwa Berglund   |   2017-05-30
Lagom stor skola med trevliga människor! Tråkigt dock att inte schoolsoft fungerar som det ska/att lärare och elever inte fått ordentligt med information om hur det fungerar. I övrigt bra oftast engagerade lärare som vill hjälpa oss.

För att beställa information från Västmanland naturbruksgymnasium, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 9 recensioner