Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djurvård - Sällskapsdjur

Svalöfs gymnasium
Programinformation
Svalöv
Antal elever: cirka 110 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 192,4) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Djurvårdare -Sällskapsdjur

Har du ett stort djurintresse och vill du arbeta med djur? Då är det här rätt utbildning för dig!

Under din utbildning på Svalöfs gymnasium kommer du få sköta och hantera mer än 100 arter i skolans olika stallar. Hos oss har vi smådjursstall, djurpark, hunddagis och kostall. Här kommer du få utbildning i att sköta allt från ormar, kaniner och hundar till åsnor, alpackor och lantbruksdjur!

Under ditt första år på utbildningen kommer du lära dig den dagliga skötseln av djuren medan du under år två och tre kommer fördjupa dig i olika specialiseringskurser.

Utöver arbetet med skolans djur kommer du dessutom ha 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande, ute i näringslivet, där du får chansen att prova på olika yrken inom branschen.

År 1

I årskurs ett får du gott om tid till att lära dig sköta alla sällskapsdjur i skolans smådjursstall. Du kommer tillbringa mycket tid med skolans djur för att bli en säker och skicklig djurskötare. Du kommer även att få kunskaper om hundens skötsel och hantering på skolans eget hunddagis och lära dig hur man jobbar med kor och grisar i en besättning. Du övar dig även att köra traktor.

År 2

I årskurs två börjar du fördjupa dig i din valda inriktning, då kommer du lära dig att sköta djuren i skolans djurpark och du fortsätter att utveckla dina kunskaper som djurskötare
i skolans smådjursstall. Nu påbörjar du även ett projekt i kursen entreprenörskap som fortsätter under årskurs tre.

År 3

I årskurs tre kan du, om du vill, välja att läsa mer matematik. Du som valt utgång sällskapsdjur får möjligheten att fördjupa dig i det sällskapsdjur som intresserar dig. Totalt 15 veckors APL (Arbetsplatsförlagt Lärande) ingår i din utbildning. APL innebär att du får vara på en arbetsplats med koppling till djur där du får utföra en del av dina kursmoment

Har du långt att åka för att komma till skolan?

Inga problem! Vi har ett internat som erbjuder helpension. På internatet kommer du träffa personer med samma intressen som dig och skapa vänner för livet!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård - Sällskapsdjur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Vill du ha möjlighet att studera på högskola eller universitet efter gymnasiet?
Hos Svalöfs kan du få högskolebehörighet inom programmets I-valskurser.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård - Sällskapsdjur

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård - Sällskapsdjur så kommer skolan att kontakta dig.

Svalöfs gymnasium

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

Svalöfs gymnasiums vision är "Lärande på riktigt". Den ska genomsyra hela skolans arbetssätt. Allt lärande ska ske i ett sammanhang och det ska finnas en tydlig förankring i arbetslivet och i elevernas egen verklighet, allt för att skapa meningsfullhet och...


Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svalöfs gymnasium

Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

 Visa telefonnummer
www.svalov.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård - Sällskapsdjur från Svalöfs gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: