Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Birger Sjöberggymnasiet, i Vänersborg
Ladda ner poängplan
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Vill du utvecklas som ryttare och få kunskaper inom professionell hästhållning? Då är detta ett program för dig!

Du går på natur­bruks­programmet, inriktning hästhållning, på Birger Sjöberggymnasiet och har undervisning både i skolans lokaler, vid ridanläggningen på Brätte samt på Nuntorp i Brålanda.

Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska kurser liksom praktik på en ridskola eller hästgård. I anläggningen på Brätte, som drivs av Vänersborgs Ryttarförening, kommer du att träna ridning och utföra praktiska kursmoment tillsammans med utbildade instruktörer. På Birger Sjöberggymnasiet har du undervisning i bland annat svenska, matte och engelska och på Nuntorp har du lektioner i djur- och naturbrukskurser tillsammans med behöriga ämneslärare.

Du får en yrkesexamen inom naturbruk och har även möjlighet att lägga till de kurser som behövs för att få grundläggande högskolebehörighet.

Vår hästutbildning ger dig kunskaper om djur och djurs beteende samt samspelet mellan djur och människa. Du kommer att lära dig att arbeta yrkesmässigt med hästar och andra djur och att sköta djuranläggningar. Utbildningen ger dig en grund för att exempelvis arbeta som hästskötare eller djurvårdare eller för att utbilda dig vidare till ridlärare eller hippolog.

Utbildningen drivs i samarbete med Vänersborgs Ryttarförening samt Nuntorpsgymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Birger Sjöberggymnasiet
Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

Välkommen till Birger Sjöberggymnasiet!

Vid Birger Sjöberggymnasiet arbetar ca 180 lärare och gemensam personal för att ge ca 1 033 elever en bra gymnasieutbildning. Vi arbetar i olika programarbetslag och verkar för ett flexibelt arbetssätt för elever och personal. Vi tror att du som väljer...

Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Sponsrad