Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Bollerup naturbruksgymnasium
Programinformation
Tomelilla
Antal elever: cirka 240 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 254,9) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

    
Läs hästutbildning på Bollerup Naturbruksgymnasium

På Bollerup naturbruksgymnasium kan du läsa Naturbruksprogrammet med inriktning Djur och sedan fördjupning mot Häst. Det finns också möjligheter att läsa så att du får Samhällsvetenskaplig eller Naturvetenskaplig högskolebehörighet.

Hästutbildning på Bollerup

När du går Hästutbildningen på Bollerup naturbruksgymnasium får du djupgående kunskaper inom hästområdet genom att få en god teoretisk grund samtidigt som du får jobba med skolans fina hästar. Under utildningen får du lära dig hur man bäst tar hand om hästar i olika åldrar, att köra traktor, entreprenörskap och hur skötseln av en hästanläggning går till. Du får även rida och köra. Allt sammantaget gör att du blir väl förberedd för att arbeta med hästar i framtiden.

Naturvetenskapliga eller samhällsvetenskapliga kurser

Du kan välja att läsa hästinriktning med Samhällsvetenskapliga kurser, där du blir behörig till många högskole- och universitetsutbildningar inom det samhällsvetenskapliga området. Detta får du genom det individuella valet och att läsa utökat program.

Du kan även läsa hästutbildningen med Naturvetenskapliga kurser, genom att läsa utökat program,vilket gör att du får behörighet till många Naturvetenskapliga utbilningar på högskola och universitet. Möjlighet finns att få fullständig naturvetenskaplig behörighet på Bollerup. Du har också möjlighet att läsa meritgivande kurser inom till exempel språk.

Ta med din egen häst

För dig som vill finns det möjlighet att ta med din egen häst. Det brukar finns mellan 50-80 st elevhästar på skolan varje termin.

På Bollerup får du unika möjligheter

Bollerup är ett aktivt stuteri där det ständigt pågår aktiviteter som fölbedömning, sommarpremiering, treårstest, kvalitetstävlan och rådgivande hingstbedömning. På gården finns cirka 100 egna hästar och mellan 8 och 12 föl om året. Bollerup kan också stoltsera med egen veterinärklinik och seminstation. Det betyder att du som elev får en unik möjlighet att följa specifika hästar från avelsplanering till utbildad häst, på riktigt nära håll.     

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Vill du läsa vidare efter Bollerups Naturbruksprogram kan du välja utökat program och individuellt val med samhällsvetenskapliga kurser (för behörighet till de flesta av högskolans samhällsinriktade kurser och program) eller utökat program och individuellt val med naturvetenskapliga kurser (för behörighet att läsa vidare på naturvetenskapliga program på universitet eller högskola). 
    

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Kostnader

Se skolans hemsida!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.

Bollerup naturbruksgymnasium

Ett naturbruksgymnasium för alla elever i Sverige!

Bollerup Naturbruksgymnasium är en fristående gymnasieskola dit elever från hela Sverige kan söka. Skolan har ungefär 250 elever och ligger i Tomelilla.   Bollerup Naturbruksgymnasium är det bästa alternativet oavsett om du vill jobba eller studera vidare efter gymnasiet. På skolan kan...


Läs mer om Bollerup naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bollerup naturbruksgymnasium

Bollerups Naturbruksgymnasium
273 94 Tomelilla

 Visa telefonnummer
www.bollerup.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 4 recensioner.

-
(5)
En väldigt trevlig skola där man får en bra grund till det fortsatta yrkeslivet. Bestämda och tydliga lärare som tar en dit man vill, man får lära sig bra disciplin och att ta hand om sig själv i.o.m internatet. Ingen skola för "know-it-alls" som redan tror att de vet allt, de får det tufft. Men för personer med viljan att hugga i och lära sig ...
Visa hela
Student 2011
(5)
Att välja Bollerup är ett av mina bästa karriärsval någonsin. Det gav mig en stabil grund för fortsatta studier (läser just nu mitt tredje år på universitetet och skriver på min kandidatuppsats). Lärde mig enormt mycket om mig själv och om andra. Kvalitén på utbildningen är mycket hög, lärarna är kompetenta och lokalerna är överlag bra. Uppdater...
Visa hela
Tass
(3)
Jag bytte till Bollerup efter ha gått ett år på ett vanligt gymnasium. Härligt att få jobba med sin hobby på skolan. God mat och fin miljö. MEN Skolan skryter om de höga betygsresultaten och där kan jag säga att man har mycket lägre krav än andra skolor och luft i betygen. Du får alltså ingen bra kunskap teoretiska ämnen
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,8)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning från Bollerup naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bollerup naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: