Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Unghästutbildning - Särskild variant

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 januari, 2024 13:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 210 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 261,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 januari, 2024 13:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 210 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 261,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Den unga hästens utveckling – Särskild variant, riksrekryterande

Utbildningen är en särskild variant av Naturbruksprogrammet med inriktning Häst. Den unga hästens utveckling är en riksrekryterande utbildning och går bara att läsa på Bollerup naturbruksgymnasium. Utbildningen är därför riksrekryterande och här läser elever från hela landet. 

Bollerups hästutbildning

På Bollerup naturbruksgymnasium finns cirka 100 hästar och 8-12 föl varje år. Det finns också ett eget internat som är mycket omtyckt samt en egen veterinärklinik och seminstation. Du får lära dig på ett teoretiskt sätt om hästar och även jobba med skolans hästar på riktigt. Detta gör att du efter utbildningen är väl förberedd för att jobba med hästar på något sätt.

Bli förberedd för jobb med hästar

På utbildningen får du lära dig om grundutbildning av unga hästar, avel samt om föl- och stohantering. Det finns möjlighet för dig att vara med vid fölning, treårstest samt kvalitetsbedömningar. När du är klar med utbildningen har du goda kunskaper för att jobba med hästar. Du kan även välja att läsa till Unghästberidare eller Hippolog på Flyinge.

Genom att välja att läsa till kurser inom ditt individuella val kan du få grundläggande högskolebehörighet. Bollerup har ett stort utbud av extrakurser vilket gör det möjligt för dig att skräddarsy din utbildning i hög grad.

Ta med din egen häst

På Bollerup naturbruksgymnasium finns det möjlighet för dig att ta med din egen häst och varje termin finns det cirka 50-80 elevhästar på skolans anläggning.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Unghästutbildning - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Tomelilla

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Unghästutbildning - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Unghästutbildning - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bollerup naturbruksgymnasium
Bollerups Naturbruksgymnasium
273 94 Tomelilla

Ett naturbruksgymnasium för alla elever i Sverige!

Bollerup Naturbruksgymnasium är en fristående gymnasieskola dit elever från hela Sverige kan söka. Skolan har ungefär 250 elever och ligger i Tomelilla.   Bollerup Naturbruksgymnasium är det bästa alternativet oavsett om du vill jobba eller studera vidare efter gymnasiet. På skolan kan...

Läs mer om Bollerup naturbruksgymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Bollerup
29 jan 2022
Fantastiskt

Underbar miljö, vänner för livet! Allt har varit toppen. Det enda som skulle behöva uppdateras är boendena som är väl slitna.

Sponsrad