Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Unghästutbildning - Särskild variant

Bollerup naturbruksgymnasium
Programinformation
Tomelilla
Antal elever: cirka 240 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 254,9) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

 

Den unga hästens utveckling – Särskild variant

Utbildningen är en särskild variant av Naturbruksprogrammet med inriktning Häst. Den unga hästens utveckling är en riksrekryterande utbildning och går bara att läsa på Bollerup naturbruksgymnasium. Utbildningen är därför riksrekryterande och här läser elever från hela landet. 

Bollerups hästutbildning

På Bollerup naturbruksgymnasium finns cirka 100 hästar och 8-12 föl varje år. Det finns också ett eget internat som är mycket omtyckt samt en egen veterinärklinik och seminstation. Du får lära dig på ett teoretiskt sätt om hästar och även jobba med skolans hästar på riktigt. Detta gör att du efter utbildningen är väl förberedd för att jobba med hästar på något sätt.

Bli förberedd för jobb med hästar

På utbildningen får du lära dig om grundutbildning av unga hästar, avel samt om föl- och stohantering. Det finns möjlighet för dig att vara med vid fölning, treårstest samt kvalitetsbedömningar. När du är klar med utbildningen har du goda kunskaper för att jobba med hästar. Du kan även välja att läsa till Unghästberidare eller Hippolog på Flyinge.

Genom att välja att läsa till kurser inom ditt individuella val kan du få grundläggande högskolebehörighet. Bollerup har ett stort utbud av extrakurser vilket gör det möjligt för dig att skräddarsy din utbildning i hög grad.

Ta med din egen häst

På Bollerup naturbruksgymnasium finns det möjlighet för dig att ta med din egen häst och varje termin finns det cirka 50-80 elevhästar på skolans anläggning.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Unghästutbildning - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Unghästutbildning - Särskild variant

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Unghästutbildning - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Bollerup naturbruksgymnasium

Ett naturbruksgymnasium för alla elever i Sverige!

Bollerup Naturbruksgymnasium är en fristående gymnasieskola dit elever från hela Sverige kan söka. Skolan har ungefär 250 elever och ligger i Tomelilla.   Bollerup Naturbruksgymnasium är det bästa alternativet oavsett om du vill jobba eller studera vidare efter gymnasiet. På skolan kan...


Läs mer om Bollerup naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bollerup naturbruksgymnasium

Bollerups Naturbruksgymnasium
273 94 Tomelilla

 Visa telefonnummer
www.bollerup.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Unghästutbildning - Särskild variant från Bollerup naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bollerup naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: