Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Trav

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
13 november, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Mässa
7 november, 2023 08:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 229,1)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
13 november, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Mässa
7 november, 2023 08:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 229,1)
Ladda ner poängplan

Om utbildningen

Realgymnasiet Göteborg

Specialicera dig inom travsporten

Naturbruksprogrammet

Programmet för dig vars hjärta klappar för djur och natur. De upptrampade karriärstigarna börjar vid hästhållning, natur/äventyr, sällskapsdjur/djursjukvård, naturturism, hund eller djurpark. Oavsett vilken väg du väljer väntar fina förutsättningar för ett känslorikt yrkesliv. Kanske som ledare/chef? Sådana behövs då branschen växer och yrkesrollerna blir allt fler.

Om inriktningen

Vill du satsa på travsport? Den svenska travsporten håller absolut världsklass och Sverige räknas tillsammans med USA och Frankrike som världens främsta travsportnation. Du utbildar dig på travanläggningen på orten och får på så vis de bästa förutsättningarna för din framtid i en bransch som erbjuder många arbetstillfällen. De travanläggningar vi samarbetar med är Rommetravet i Borlänge, Sundbyholm i Eskilstuna, Gävletravet i Gävle, Åbytravet & Åby travskola i Göteborg, Halmstad Travskola i Halmstad, Färjestadstravet i Karlstad, Jägersro Trav i Malmö, Solvalla i Sundbyberg, Bergsåker i Sundsvall, Örebro/Linde travskola i Örebro, Bodentravet i Luleå och Mantorps Hästsportarena i Linköping. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Trav, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Trav

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Trav så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Realgymnasiet Göteborg
Pusterviksgatan 9
413 01 Göteborg

Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg!

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det drygt 330 elever på skolan som ligger centralt i Göteborg, ett stenkast från Järntorget.Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att omvandla...

Läs mer om Realgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Sponsrad