Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridning

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Naturbruksprogrammet

Film

Hästhållning

Om utbildningen

Våra skolhästar är sporthästar

Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg är en yrkesutbildning och förbereder våra elever på ett sådant sätt att de ska kunna ta ett jobb i ett stall på hög internationell nivå. De hästar du möter i vårt stall är sporthästar och inte hästar av varianten vanlig ridskola. Kika i galleriet på vår websida för en kort presentation av våra helt underbara hästar.

Hästar med tävlingsmeriter

All utbildning, träning och coachning sker på skolans egna hästar som är utbildade och tävlade på olika nivåer, ända upp till svår klass. Skolan lägger stor vikt vid att utbilda för yrkeskompetens och inte hobbyverksamhet. Tävlingsinriktningens elever tävlar dressyr eller hoppning på skolans hästar med tränare från skolan som utbildar och coachar. Svenska Ridsportförbundets yrkesexamen för hästskötare tar du inom skolans ram, där gäller det att göra  så bra ifrån sig som man bara kan, det handlar ju om kvalitet och yrkesstolthet.

Tävlingsryttare

Är du en av dem som vill satsa på att skapa dig en egen karriär som ryttare på professionell nivå? Är det hoppning eller dressyr som lockar? På Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg kan du, om du jobbar hårt, bli antagen till spetstruppen. Eleverna i spetstruppen koncentrerar sig enbart på en häst var under sista läsåret som de tränar och tävlar.

Hästskötare / Groom

Vill du kanske vara den som alltid ser till att sporthästen alltid är i toppskick och redo att visa upp sig på tävlingsbanan. Du kan vara den person som vet hur ryttaren och hästen vill ha allting när det är tävling. Du är en trygghet för hästen i främmande miljöer och ser till att rutiner följs såväl hemma i stallet som på tävlingsbanan. Du ser genast om något inte är bra med dina sköthästar då du har fått relevanta kunskaper inom hästskötsel.


Stallmanagement

Du är den människa som stallägaren eller tävlingsryttaren tryggt kan lämna över sina hästar till under tiden som ryttaren ligger ute på tävling. Du kan fatta kloka beslut och tar ansvar för stallet på alla sätt, så att hästarna som är kvar hemma i stallet mår bra och är redo för arbete när det behövs.

APL i Tyskland

Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg har under många år byggt upp ett nätverk av aktörer i absolut världsklass som skolan samarbetar med. Under minst tre veckor har du möjlighet att få komma till bl.a Stall Ramsbrock som har runt 1000 hästar och fem ”reitmeisters” och många tyska beridaraspiranter. Holsteiner Verband (förbundet) i Elmshorn som är ägare till Casall, Clarimo och en hel rad andra världshingstar. 


Kombinera med NA

Dessutom kan du som vill kombinera NA med ridning genom att läsa inriktningen NA-rid.
Hästinriktningen ger dig alla möjligheter att utvecklas tillsammans med skolans hästar. På Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg rider eleverna på skolans välutbildade och välstammade hästar som har olika ålder och utbildningsnivåer upp till svår klass. Vår personal är både välutbildad och kunnig, de ansvariga Dressyr- och hopptränarna har egna såväl nationella som internationella tävlingsmeriter. Vårt läge på Helsingborgs ridanläggning är idealiskt. Här hålls varje år några av de större tävlingarna nationellt.


Efter studenten

Flera av skolans studenter har startat sin internationella karriär efter gymnasiet. Skolan har ofta förfrågan från utlandet efter tidigare studenter som vill jobba professionellt utomlands inom hopp- och dressyrsporten. Att gå på HBRG är att starta en utlandskarriär. Väljer du att stanna i Sverige kan du välja att jobba inom hästnäringen eller studera vidare. Alla elever läser grundläggande högskolebehörighet i sin yrkesexamen på HBRG. Därutöver har man som elev särskild behörighet till SLU:s alla kandidatutbildningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Från Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet till SLU

Kajsa och Willie berättar om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och sina fortsatta studier på veterinärprogrammet på SLU.Tävlingsinriktning på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid påJag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg  har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridning så kommer skolan att kontakta dig.

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg öppnade år 2000 och har sedan dess erbjudit elever gymnasieutbildningar av högsta kvalitet, där alla utbildningar ger högskolebehörighet. Elever från hela södra Sverige ända upp till Stockholm utbildar sig hos oss och vi är glada...


Läs mer om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Södra kyrkogatan 1
25223 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasiet.nu

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Olivia
Jag har nu gått här i en termin och jag trivs super! Jag tycker att vi har bra lärare, roliga lektioner och en bra miljö. Även hästmaterialet är ett stort plus och var en av de främsta anledningarna till att jag valde denna skola framför andra!
Emma
Jag går just nu Hästhållning på Rid-& Djursjukvårdsgymnasiet, Jag trivs superbra! Lärarna ser verkligen alla elever och man får utvecklas från sig egen förmåga. Eftersom jag går hästhållning har jag möjligheten att rida på skolan alla fina hästar, det är fina tävlingshästar med kvalitet. Eftersom även våra lärare i stallet brukar rida på hästar...
Visa hela
Elliot Zaki
Jag är väldigt nöjd med mitt skolval. Hela skolan är ett väldigt trevligt ställe med väldigt god mat:) Lärarna är bra och schemat är väldigt bra upplagt så man hinner med sina hästar hemma. Ridningen på skolan har verkligen gjort att jag fått en stor förbättring och lärt mig mycket. Alla hästar är på en väldigt hög nivå och träningarna håller en...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridning från Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Från Rid- & Djursjukvårdsgymnasi...
Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Kajsa och Willie berättar om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och sina fortsatta studier på veterinärprogrammet på SLU.

Läs mer
Tävlingsinriktning på Rid- & Dju...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid påJag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg  har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer