Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Naturvetenskap

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Naturbruksprogrammet

Film

Om utbildningen

Plugga naturvetenskap/ridning på Helsingborgs Ridgymnasium

Kombinera Naturvetenskap och Ridning på Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Vill du både rida och satsa på en akademisk karriär? Då är detta den inriktning du ska välja. På Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg kan du läsa naturbruksprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samtidigt utbildas inom ridning.

Inriktningsprofil Naturvetenskap och ridning

Här kommer du att få läsa samtliga ämnen och kurser som ingår i naturvetenskap för högskola och universitet (behörighetsområde A13). Detta betyder att Biologi, Kemi, Fysik samt Matematik läses i stor omfattning. Naturbrukets praktiska kurser med innehåll som djurens beteende, hjärt-lungräddning, brandskydd, traktorkörning och framförallt ridning gör att skoldagen blir varierande och du orkar med teorin på ett bättre sätt.

APL i Tyskland

Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg har under många år byggt upp ett nätverk av aktörer i absolut världsklass som skolan samarbetar med. Under minst tre veckor har du möjlighet att få komma till bl.a Stall Ramsbrock som har runt 1000 hästar och fem ”reitmeisters” och många tyska beridaraspiranter. Holsteiner Verband (förbundet) i Elmshorn som är ägare till Casall, Clarimo och en hel rad andra världshingstar. 

Veterinär eller Läkare?

Denna inriktning är perfekt för dig som siktar mot studier till läkare eller veterinär. Alla kurser som krävs för att bli behörig till dessa studier ingår. Flera som tagit studenten hos HBRG är i dag färdigutbildade veterinärer, läkare eller ingenjörer.

Efter gymnasiet

Du som gått denna inriktning har förutom yrkesexamen från naturbruksprogrammet både grundläggande behörighet till högskolan samt den särskilda behörigheten A13. Med denna behörighet kan du studera vidare till alla naturvetenskapliga universitetsutbildningar som finns. I Sverige eller Europa. Allt fler studenter från Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg väljer att studera på något universitet i Europa. Veterinärexamen från flera Europeiska länder gäller också direkt i Sverige. Intervju och uttagningstest gör man i så fall först på någon plats i Sverige.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Från Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet till SLU

Kajsa och Willie berättar om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och sina fortsatta studier på veterinärprogrammet på SLU.Tävlingsinriktning på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid påJag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg  har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg öppnade år 2000 och har sedan dess erbjudit elever gymnasieutbildningar av högsta kvalitet, där alla utbildningar ger högskolebehörighet. Elever från hela södra Sverige ända upp till Stockholm utbildar sig hos oss och vi är glada...


Läs mer om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Södra kyrkogatan 1
25223 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasiet.nu

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Elev
Riktigt bra mat, trevliga lärare och bra scheman så att man hinner med sinna hästar hemma.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Naturvetenskap från Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Tävlingsinriktning på Rid- & Dju...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid påJag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg  har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer
Från Rid- & Djursjukvårdsgymnasi...
Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Kajsa och Willie berättar om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och sina fortsatta studier på veterinärprogrammet på SLU.

Läs mer