Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

"Lärarna på skolan är engagerade"

JENSEN gymnasium

Divider

Olivia på JENSEN gymnasiumOlivia Bienko, JENSEN gymnasium Helsingborg

Olivia Bienko är 19 år och läser NA natur på JENSEN gymnasium Helsingborg.

Varför valde du JENSEN?

Jag valde JENSEN eftersom jag gillade det komprimerade schemat. Att ha en utsatt tid för att studera passar mig utmärkt. Efter klockan 17 vet jag att jag kan vara nöjd med min insats och kan ägna mig åt andra intressen. Programmet naturvetenskap har jag länge varit intresserad av så efter en dag i 9:an där jag fick skugga en elev var valet självklart. 

Berätta lite kort om din utbildning!

Vi arbetar väldigt nära med lärarna. Har vi frågor så finns de alltid där, oavsett om det är via mail eller om vi söker upp dem i lärarrummet. Uppgifter och bedömning får vi på vår lärplattform som heter JENSEN Campus. Lärarna lägger in en formativ bedömning vilket gör att jag som elev lättare kan förbättra mig.

Hur är din klass?

Genom åren har vi haft många klassaktiviteter vilket har gjort oss till en klass där alla är riktigt bra vänner. Som en klass har vi även skapat en nära relation till lärarna så det är sorgligt att lämna alla efter studenten. Vi har redan börjat planera en återträff! 

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är att vara ansvarig för forskarprojekt på ett läkemedelsföretag. Att vara en del av att få fram nya botemedel. I och med att JENSEN har ett business tänk så känns det redan nu att jag har stora möjligheter att gå in i en seriös roll. Att kunna ta ansvar och klara av utmaningar. Vad som speciellt har hjälpt mig att hantera stress är vår mentala träning.

Ska du plugga vidare?

Jag ska studera biomedicin på Karolinska Institutet i Stockholm, för att sedan fortsätta med masterprogrammet i bioentreprenörskap. Detta ger mig möjligheten att både driva företag och idéer framåt samt hålla kvar vid mitt naturvetenskapliga intresse.

Varför skulle du rekommendera JENSEN till andra?

JENSEN är en skola som verkligen satsar på att förbereda eleverna för det verkliga livet. Själva konceptet är "Träning för verkligheten" och det har dem lyckats med. Skolan har inte den traditionella skolkänslan utan vi kommer in i en riktig värld med allt från att lärarna går i kostym till att eleverna lär sig att ta eget ansvar. Vad jag gillar mest är hur mycket hjälp man har fått för att hitta den bästa studietekniken. Detta kommer jag att få användning av under resten av mitt liv.

Amina på JENSEN gymnasiumAmina Nabi, JENSEN gymnasium Malmö

Amina Nabi är 18 år och läser SA beteende i åk 3 på JENSEN gymnasium Malmö.

Berätta lite kort om din utbildning!

På min utbildning fokuserar vi främst på samhället och individens utveckling. Vi läser väldigt mycket om människans tankar, utveckling, personlighet och historia. Läser man SAB (samhälle-beteende) på JENSEN Malmö så ligger fokus på att förbereda oss inför högskolan. Våra examinationer sker främst i form av uppsatser och analyser. Även skriftliga prov och muntlig redovisning förekommer men uppsatser är det sättet vi väldigt ofta examineras på. Även diskussioner och grupparbete tillkommer.

Hur är lärarna på JENSEN?

Lärarna på skolan är engagerade och lättillgängliga. Man kan alltid nå läraren och få svar på sina frågor relativt snabbt. Antingen via mail eller bara genom att knacka på personalrummet.

Vilka möjligheter finns efter studenten?

Går man på JENSEN som inriktar sig främst till att förbereda eleverna till högskolan och med tanke på alla kurser vi läser på vår linje så har man väldigt goda chanser att komma in på alla högskoleutbildningar som har med människohjälp att göra. Exempelvis, socionom, kriminolog, psykolog, kurator, studie och yrkesvägledare osv. När man har tagit examen från högskolan så har man världen under sin fötter och med all kunskap om det verkliga livet som man får av JENSEN så är man i goda händer!

Varför skulle du rekommendera JENSEN till andra?

Jag rekommenderar JENSEN till personer som tar skolan på allvar. JENSEN riktar sig till dig som: är skolmedveten, motiverad, tar skolan på allvar, vill utvecklas, läsa vidare på högskola.Läs mer om JENSEN gymnasium Malmö
Läs mer om JENSEN gymnasium Lund
Läs mer om JENSEN gymnasium Helsingborg

Ta kontakt med skolan