Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Jensen gymnasium Lund

JENSEN gymnasium Lund

JENSEN gymnasium i Lund slog upp portarna 2009 och det är en populär skola som ligger i ljusa lokaler med fem minuters promenad från Centralstationen. Väljer du JENSEN gymnasium kommer du att ha tre roliga och utmanande år framför dig. När du tar studenten kommer du vara väl förberedd inför nästa steg - oavsett om du vill läsa vidare på universitetet, börja jobba eller starta eget företag. De finns till för dig som har höga ambitioner! De sätter ribban högt både vad gäller att förbereda dig för högre studier samt för näringslivet och företagande.

Positiv studiekultur

En positiv studiekultur med ordning och arbetsro är A och O för att nå fina resultat. Detta är självklarheter för skolan och de tillämpar något de kallar för klassrumsmodellen och konsekvenstrappa för att ta detta på största allvar.

Engagerade och välutbildade pedagoger

Eleverna utvärderar skolan som helhet fyra gånger per läsår och sina kursenkäter tre gånger per läsår. Detta ligger till grund för deras systematiska kvalitetsarbete och i strävan att hela tiden bli bättre. År efter år lyfter eleverna sina engagerade pedagoger som det absolut bästa med skolan. Det är ingen slump, skolan lägger mycket tid och resurser på rekrytering då en välutbildad, behörig, engagerad pedagog är av avgörande betydelse för hur det ska gå för dig i dina studier.

Hög trivsel

Under hösten har eleverna utvärderat sin trivsel och trygghet till 4,6 på en 5-gradig skala! Detta är resultatet efter flera års förebyggande arbete av elevhälsoteamet.

Hälsoprofil

De har en tydlig hälsoprofil på skolan, det genomsyrar allt från möjligheten till att ha idrott under tre år, pedagogiska promenader, daglig mental träning till att de serverar ett salladsbord med 14 alternativ utöver dagens varmrätt. JENSEN vet att din fysiska och psykiska hälsa är avgörande för hur du lyckas i skolan.

SmartStudys för nästa nivå

Varje dag har du som elev möjlighet att gå på SmartStudys, det är lärarledda pass utöver den ordinarie lektionstiden. Den är till för alla, oavsett om du har som målsättning att bli godkänd i ett ämne eller om du vill ta nästa steg för att nå allra högsta betyg i ett visst ämne.

Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Lund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Andel med examen inom 3 år 93,1 81,7 2018/19
Antagningspoäng medel 256,8 2021
Lägsta antagningspoäng 240,0 2021

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av JENSEN gymnasium Lund.

Trollebergsvägen 14
22229 Lund

www.jensengymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,7

Sara Grundemar
JENSEN Lund är en grymt bra skola! Grymma lärare som brinner för sina ämnen och som tar sina elever på allvar! Jag är super glad över att jag valde JENSEN gymnasium Lund. Detta är den bästa skolan jag gått på, har aldrig varit så glad och motiverad över att gå till skolan som på JENSEN Lund!
Linnea Åkesson
JENSEN är skolan för dig med höga ambitioner och målsättningar. Här får du ta del av nytänkande studietekniker som ger dig träning för framtiden.
Jennifer
De skulle varit skönt att samtidigt få högskoleförberedande då man idag "behöver" läsa vidare. Med de kunna använda sina två valfria kurser till utomstående så som matte eller engelska 7. Då de behövs för vissa utbildningar. För idag läser de flesta engelsk och svenska på sina fria val för att kunna söka något program på högskolan. Men jag f...
Visa hela

Här kan du ställa frågor om JENSEN gymnasium Lund och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga
Skolrecensioner

För att få mer information från JENSEN gymnasium Lund, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga