Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Praktiska gymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: 10 (år 1)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 183,5
    (Lägsta: 162,5) * statistik från 2017
VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Utbildningsinfo

Bli VVS-montör med VVS- och fastighetsprogrammet i Helsingborg

Vill du jobba som VVS-montör eller industrimontör? Om du väljer VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS kan din dröm bli verklighet. Utbildningen passar dig som gillar att arbeta fritt och självständigt. Du bör också gilla att ge god service. Lärlingsutbildningen innehåller mycket praktik och leder till jobb efter studenten!

Under VVS- och fastighetsprogrammet lär du dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du kommer få svaren på hur du sparar energi, är miljömedveten samt undviker arbetsskador på jobbet.

Inriktning VVS

Du som går VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS kommer få kunskap om installationsregler, bygglagstiftning, energi och miljöfrågor samt säkerhet. Du kommer kunna söka jobb som industrimontör, isoleringsmontör eller VVS-montör efter studenten. Visa framfötterna när du går som lärling så har du stora chanser att få jobb där. Exempel på kurser som ingår i utbildningen är:

  • Entreprenadteknik
  • Sanitetsteknik 1
  • VVS svets och lödring rör
  • Värmeteknik 1

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig och VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska gymnasiet Helsingborg är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Helsingborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Yrkesutbilda dig på Praktiska Gymnasiet Helsingborg – få jobb efter studenten!

Jobbsugen? Vill du yrkesutbilda dig? Då är du med största säkerhet praktiskt lagd och ser det som den roligaste delen av skolan. Praktiska Gymnasiet Helsingborg är skolan för dig om du vill få jobb efter studenten! Här erbjuds du lärlingsutbildningar...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Muskötgatan 13
254 66 Helsingborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer