Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

ProCivitas privata gymnasium Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 110 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 295,0
    (medelvärde: 317,1) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-13
2021-01-20

Film

På ProCivitas ställer vi höga krav på våra elever och vår verksamhet. Våra lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever så att de når sin fulla potential. Hos oss präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Om utbildningen

Beteendevetenskapligt program på ProCivitas i Helsingborg

ProCivitas Samhällsvetenskapliga program förbereder dig för att studera, arbeta, kommunicera och medvetet påverka i en allt mer globaliserad värld.

ProCivitas Samhällsvetenskapliga program har en tydlig internationell profil, vilket innebär att vi lägger stort fokus på att arbeta med lokala såväl som globala frågor, perspektiv och utmaningar.Du blir djupt insatt i internationella frågor och relationer och du får kunskap om vad som krävs för att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle och en hållbar värld.

Vi kombinerar goda teoretiska kunskaper om vår omvärld med utvecklande praktiska erfarenheter, exempelvis i form av FN-rollspel, utbyten med ungdomar i andra delar av världen, CASE-tävlingar som genomförs tillsammans med företag i det lokala näringslivet, besök hos organisationer och på företag samt inbjudna föreläsare med internationella erfarenheter.Under utbildningen får du göra studieresor och utbytesresor där du möter ungdomar från andra länder och kulturer. Läsåret 2018/19 har vi samarbeten med skolor och ungdomar i Tanzania, USA och Spanien.

Inriktningen Beteendevetenskap ger dig en fördjupad kunskap om och förståelse av människors ageranden och samspel, ledarskap och kommunikation.

Under tre år hos oss blir väl insatt i världspolitikens stora frågor, fördjupar dig i hållbara lösningar av de globala utmaningar som vi står inför samt studerar kulturella likheter och skillnader.

ProCivitas arbetar aktivt för att ge dig kunskaper och förmågor som förbereder dig för att bli en samhällsentreprenör, en som vill vara med och utveckla samhället. För att knyta ihop utbildningen får du under hela årskurs 3 möjlighet att inom kursen Entreprenörskap driva ett UF-företag eller ett projekt kring något område som du verkligen brinner för och därigenom vidareutveckla dina kompetenser och kunskaper.

Hur skulle du vilja göra skillnad och genomföra förändringar som gör vårt samhälle och vår värld lite bättre? Programmet passar dig som vill kunna förstå, förändra och påverka världen. Därför är utbildningen bred och förbereder dig för alla möjligheter längre fram i livet.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som ProCivitas privata gymnasium Helsingborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Ung kille sitter på en bänk och ler mot kameran

"Det finns ett klimat på skolan som gynnar studierna"

Läs mer ProCivitas Helsingborg

Eleven Adam går andra året på ProCivitas i Helsingborg. Här berättar han mer om sina upplevelser av skolan. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

ProCivitas privata gymnasium Helsingborg

ProCivitas privata gymnasium Helsingborg

ProCivitas privata gymnasium i Helsingborg

ProCivitas i Helsingborg har en ambition om att bli Sveriges bästa gymnasieskola. I ProCivitas värld äger du drömmen och skolan medlen som hjälper dig att uppfylla den. På ProCivitas Helsingborg finner du alla möjliga typer av elever. Vissa elever har...


Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas privata gymnasium Helsingborg

Södra Storgatan 11-13
252 23 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från ProCivitas privata gymnasium Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Det finns ett klimat på skolan ...

Eleven Adam går andra året på ProCivitas i Helsingborg. Här berättar han mer om sina upplevelser av skolan. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: