Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 297,5
(medelvärde: 321,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 297,5
(medelvärde: 321,8)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Beteendevetenskapligt program på ProCivitas i Helsingborg

ProCivitas Samhällsvetenskapliga program förbereder dig för att studera, arbeta, kommunicera och medvetet påverka i en allt mer globaliserad värld.

Internationell profil
ProCivitas Samhällsvetenskapliga program har en tydlig internationell profil, vilket innebär att vi lägger stort fokus på att arbeta med lokala såväl som globala frågor, perspektiv och utmaningar. Du blir djupt insatt i internationella frågor och relationer och du får kunskap om vad som krävs för att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle och en hållbar värld.

Studie- och utlandsresor
Vi kombinerar goda teoretiska kunskaper om vår omvärld med utvecklande praktiska erfarenheter, exempelvis i form av FN-rollspel, utbyten med ungdomar i andra delar av världen, CASE-tävlingar som genomförs tillsammans med företag i det lokala näringslivet, besök hos organisationer och på företag samt inbjudna föreläsare med internationella erfarenheter. Under utbildningen får du göra studieresor och utbytesresor där du möter ungdomar från andra länder och kulturer. Läsåret 2018/19 har vi samarbeten med skolor och ungdomar i Tanzania, USA och Spanien.

Inriktningen Beteendevetenskap ger dig en fördjupad kunskap om och förståelse av människors ageranden och samspel, ledarskap och kommunikation.

Under tre år hos oss blir väl insatt i världspolitikens stora frågor, fördjupar dig i hållbara lösningar av de globala utmaningar som vi står inför samt studerar kulturella likheter och skillnader.

Entreprenörskap
ProCivitas arbetar aktivt för att ge dig kunskaper och förmågor som förbereder dig för att bli en samhällsentreprenör, en som vill vara med och utveckla samhället. För att knyta ihop utbildningen får du under hela årskurs 3 möjlighet att inom kursen Entreprenörskap driva ett UF-företag eller ett projekt kring något område som du verkligen brinner för och därigenom vidareutveckla dina kompetenser och kunskaper.

Hur skulle du vilja göra skillnad och genomföra förändringar som gör vårt samhälle och vår värld lite bättre? Programmet passar dig som vill kunna förstå, förändra och påverka världen. Därför är utbildningen bred och förbereder dig för alla möjligheter längre fram i livet.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ProCivitas privata gymnasium Helsingborg
Södra Storgatan 11-13
252 23 Helsingborg

ProCivitas Helsingborg - vi utbildar samhällsbyggare

ProCivitas Helsingborg är skolan för dig med höga mål, du äger drömmen och vi ger dig verktygen att uppfylla den. Vi har en miljö som är präglad av god kvalitet och studiero. Hos oss kommer du att ställas inför situationer...

Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Helsingborg och visa alla program.

Sponsrad