Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Gymnasium i Göteborg

Gymnasium i Göteborg - plugga på bästkusten! 🚎

Göteborg är Sveriges näst största stad. Det innebär att du hittar en stor mängd kommunala och fria gymnasieskolor, så utbudet av gymnasieprogram är stort! Här hittar du mer information om gymnasium i Göteborg och hur den är som studentstad.
Visar 1-20 av 395 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 395 träffar
1
2
3
4
...
20

Studera på ett gymnasium i Göteborg

Funderar du på att välja ett gymnasium i Göteborg? Eller har du kanske redan gjort ditt val? I så fall önskar vi dig ett stort grattis! Göteborg är en mycket bra stad att gå gymnasiet i, dels för att det finns många olika program och skolor att välja mellan, dels för att staden har mycket att erbjuda dig som gymnasieelev.

Så ansöker du till ett gymnasium i Göteborg

Om du har bestämt dig för att du vill ansöka till ett gymnasium i Göteborg går du in på www.indra2.se. Det är genom Indra som alla gymnasieväljare i Göteborg eller utomlands söker till ett gymnasium i Göteborg. Du som bor i en annan svensk kommun än Göteborgs kommun men som vill gå ett gymnasium i Göteborg gör din ansökan via din hemkommuns intagningskansli.

Fritiden för dig som går gymnasiet i Göteborg

Som Sveriges näst största stad kan Göteborg erbjuda många aktiviteter för dig som gymnasieelev. Det händer mycket i staden och du behöver inte oroa dig för att sitta hemma (om du inte vill det såklart). I Göteborg finns det flera olika kulturhus. Där kan du som gymnasieelev delta i flera olika aktiviteter och på vissa kulturhus kan du till och med själv arrangera olika kulturevent tillsammans med dina vänner. Det finns också kulturskolor där du kan utvecklas inom olika estetiska områden som till exempel:

  • Dans

  • Musik

  • Fotografering

  • Teater

I Göteborg finns det också många museer där du som är under 20 år får gå in gratis. På Ullevi som är stadens stora arena arrangeras det konserter och matcher året runt. Även inne i Göteborgs centrum finns det nästan alltid stora och små event i gång. På Liseberg som är Nordens största nöjespark kan du och dina kompisar spendera timmar, antingen med att prova någon av alla nöjesattraktioner eller varför inte gå på en konsert?

Varje år anordnas dessutom Gothia Cup, världens största ungdomsturnering i fotboll. Då kommer det närmre 1 500 ungdomslag från 60 länder och gästar Göteborg i en vecka för att spela fotboll och uppleva staden.

Föreningslivet för dig som gymnasieelev

För dig som har valt ett gymnasium i Göteborg finns det många föreningar att bli en del av. Föreningarna passar dig som till exempel är intresserad av idrott, kultur eller politik. Skulle du sakna något så hjälper Göteborgs stad dig gärna med att starta en förening, utställning eller kanske ett band, vilket görs genom deras ungdomssatsning. Det finns många möjligheter för Göteborgs gymnasieelever!

Hitta boende i Göteborg

Du som måste flytta för att gå ett gymnasium i Göteborg bör vara ute i god tid för att hitta boende. Om du kan tänka dig att hyra ett boende i andra hand kan du alltid söka bland privata annonser. Du kan även vända dig till gymnasieskolan du ska börja på, då de ibland har kontakter för boende. 

Stanna i Göteborg efter gymnasiet

När du har tagit din examen från ett gymnasium i Göteborg kan du antingen söka jobb eller andra utbildningar i Göteborg. Du kan läsa vidare på en eftergymnasial utbildning eller studera vid ett av de tre universiteten i Göteborg: Göteborgs universitet, Chalmers eller IT-universitetet. I Göteborg bor närmare 60 000 studenter och det stora utbudet av utbildningar gör Göteborg till en riktig studentstad. I Göteborg arbetas det ständigt för att låta företag startas, utvecklas och växa sig stora.

Källa: Indra gymnasieantagning

Jämför dina favoriter
Reportage
Tidigare elever berättar om skolan
NTI Handelsgymnasiet Göteborg

Martin, Adeline och Josef tog studenten från NTI Handelsgymnasiet. Läs mer om vad de tyckte om skolan och vad de gör nu!

Läs mer
Samhäll/Musik - Reportage Erik S...

Erik Simonsson Vento studerar Samhäll och musik på Donnergymnasiet. Här kan du läsa mer om varför han valde det program han valde, varför just Donnnergymnasiet passade honom och hans bästa tips för dig som ska bli gymnasieelev! 

Läs mer
Natureleven som hittade hem på S...
Donnergymnasiet Göteborg

Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.

Läs mer
Natureleven Kamyar: ”Du lär dig ...

Hans syster gick på skolan några år tidigare. Det var anledningen till att natureleven Kamyar valde just Kunskapsgymnasiet Göteborg.
- Idag läser min syrra en master inom finans, så jag antog att det här måste vara ett bra gymnasium, säger han.

Läs mer
Ekonomieleven Magdalena: ”Min st...

Skolan hade bra rykte, med trevliga elever och rättvisa lärare. Det var det som gjorde att ekonomieleven Magdalena föll för Kunskapsgymnasiet Göteborg.
– I framtiden vill jag blir lärare på gymnasiet och undervisa i psykologi, säger hon.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information