Visar 1-50 av 328 träffar
  • = Riksintag
Visar 1-50 av 328 träffar
123...67

Studera på ett gymnasium i Göteborg

För dig som har valt ett gymnasium i Göteborg finns det mycket att göra och många föreningar att bli en del av. Föreningarna passar dig som till exempel är intresserad av idrott, kultur eller politik. Skulle du sakna något så hjälper Göteborgs stad dig gärna med att starta en förening, utställning eller kanske ett band, vilket görs genom deras ungdomssatsning. Det finns många möjligheter för Göteborgs gymnasieelever!

Ansökan till ett gymnasium i Göteborg

Om du vill ansöka till ett gymnasium i Göteborg kan du gå in på www.indra2.se. Det är genom Indra som alla gymnasieväljare i Göteborg eller utomlands söker till ett gymnasium i Göteborg. Du som bor i en annan svensk kommun än Göteborg och vill gå ett gymnasium i Göteborg gör din ansökan via din hemkommuns intagningskansli.

Hitta boende i Göteborg

Du som måste flytta för att gå ett gymnasium i Göteborg bör vara ute i god tid för att hitta boende. Om du kan tänka dig att hyra ett boende i andra hand kan du alltid söka bland privata annonser. Du kan även vända dig till gymnasieskolan du ska börja på, då de ibland har kontakter för boende.

Många event för dig som går ett gymnasium i Göteborg

Det händer mycket i denna stad, framför allt om du går ett gymnasium i Göteborg. Du behöver inte ha tråkigt och sitta hemma utan det finns mycket att hitta på. Det finns konserter och matcher på Ullevi och det anordnas stora och små event i Göteborgs centrum - året runt. Utöver det finns det även andra nöjen och spelningar på Liseberg, Nordens största nöjespark. Varje år anordnas dessutom Gothia Cup, världens största ungdomsturnering i fotboll. Då kommer det närmre 1500 ungdomslag från 60 länder och gästar Göteborg i en vecka för att spela fotboll och uppleva staden.

Vad vill du göra efter gymnasiet?

När du har tagit din examen från ett gymnasuim i Göteborg kan du antingen söka jobb eller söka andra utbildningar i Göteborg. Du kan läsa vidare på en eftergymnasial utbildning eller studera vid ett av de tre universiteten i Göteborg: Göteborgs universitet, Chalmers eller IT-universitetet. I Göteborg bor närmare 60 000 studenter, tillsammans med det stora utbudet utbildningar blir Göteborg en riktig studentstad. I Göteborg arbetas det ständigt för att låta företag startas, utvecklas och växa sig stora.