Visar 1-19 av 19 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-19 av 19 träffar

Idrottsgymnasium i Göteborg

I Göteborg hittar du ett flertal skolor som erbjuder idrottsgymnasium men det är viktigt att ha koll på hur idrottsgymnasier kan skilja sig. I Sverige finns två olika typer av idrottsutbildningar: Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och riksidrottsgymnasierna (RIG). Söker du in till ett riksidrottsgymnasium kommer du sannolikt gå i en klass med elever från hela landet. Intaget till riksidrottsgymnasierna är riksrekryterande vilket gör att du kan söka utbildningen oavsett var i Sverige du bor. Nationellt godkända idrottsutbildningar är lokala, vilket betyder att om du inte bor i samma ort som skolan har du inte garanterad förstahandsmottagning. Här på gymnasium.se kan du hitta och jämföra idrottsgymnasier i Göteborg som antingen är NIU eller RIG. 

Vad mer skiljer NIU och RIG? 

Idrottsgymnasierna i Göteborg är antingen RIG eller NIU, men vad ska du tänka på om du vill söka in till ett idrottsgymnasium? RIG riktar in sig till dig som vill elitsatsa med din sport och det är vanligt att du får känna på träning och utmaningar av högsta internationell klass. NIU håller sig inom de svenska gränserna och riktar sig till dig som vill bli elitidrottare på nationell nivå eller högre. För att skolan ska få kunna ge ut ett idrottsprogram på gymnasiet måste skolan vara godkänd av specialistidrottsförbundet samt söka tillstånd hos Skolverket. Idrottsgymnasier utformar idrottsinriktningarna i tillsammans med lokala idrottsföreningar utifrån specialidrottsförbundets och Skolverkets råd och riktlinjer..

För dig som vill satsa

Ett idrottsgymnasium i Göteborg erbjuder dig en helt vanlig gymnasieskolgång plus att du får möjlighet att satsa på din idrott. Perfekt för dig som verkligen ge din idrottskarriär en ärlig chans samtidigt som du kan plugga på gymnasiet. Du kan läsa upp till 700p specialidrott under gymnasiet. I Göteborg kan du bland annat läsa RIG och NIU med inriktning fotboll, ishockey, handboll, badminton och basket. Under själva utbildningen så kommer du få ett schema som är anpassat till dina träningstillfällen minst tre gånger i veckan under skoltid. Fokus är att du ska kunna satsa på din sport. Till din hjälp har du tränare som har spetskunskap inom just din sport.

Är du intresserad av att plugga på ett idrottsgymnasium i Göteborg så tveka inte på att lämna en intresseanmälan till den skolan och idrotten som du brinner för. Om du inte hittar din sport i ett idrottsgymnasium i Göteborg - kom ihåg att riksidrottsgymnasier tar in elever från hela landet. Vill du leta upp en skola som har just din idrott kan du kika på listan över alla idrottsgymnasier i Sverige.

Jämför dina favoriter
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information