RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Amerikansk fotboll

Katrinelundsgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Kombinera gymnasiestudier med Amerikansk fotboll


Du kan välja att läsa ekonomi, naturvetenskap eller samhällsvetenskap. Du kan även vara elitidrottare och välja att läsa på vår grannskola Bernadottegymnasiet. För att komma in på amerikansk fotboll behöver du först bli idrottsligt antagen. Sedan söker du till programmet den vanliga vägen - där sker urvalet med hjälp av betyg.

För dig som vill utvecklas som amerikansk fotbollsspelare är det här en utmärkt möjlighet att kombinera gymnasiestudier med en satsning på amerikansk fotboll. Utbildningen syftar till att utbilda och utveckla ungdomar till elitidrottare. Utbildningen är både praktiskt och teoretiskt. Förutom själva idrottsutövandet får eleverna också kunskap om träning och vad som krävs för att öka prestationsförmågan. Det handlar om metoder och teorier för prestationsutveckling samt förmåga att planera, genomföra och utvärdera tränings- och tävlingsverksamhet.

Vi tränar tre dagar i veckan och terminerna delas in i olika block där vi tränar på olika delar av att bli och vara en elitidrottare i amerikansk fotboll. I de block då vi tränar amerikansk fotboll så ligger fokus på att lära ut teknisk baskunskap som ska ligga till grund för en fördjupning och förfining till en hög internationell nivå. I de block då vi har fysträning är målet att öka elevernas styrka, snabbhet och explosivitet. Vi använder för SWE3 utvecklade fysiska kravprofiler och alla elever har ett individuellt anpassat träningsprogram med målsättningar baserade på sin position. Varje år genomförs tre testtillfällen för att dokumentera och utvärdera individuell progression.

För att öka förståelsen för vad som krävs av en elitidrottare kommer eleverna även utbildas i ämnen som: anatomi, träningslära, ledarskap, idrottspsykologi, kost, skador och akut omhändertagning med utgång från ett amerikansk fotbollsperspektiv. Dessutom tillkommer en fördjupning inom amerikansk fotboll i form av exempelvis spelsystem, regler, strategi, taktik och filmanalys.

Alla elever kommer erbjudas möjlighet att delta i Göteborg Marvels träningar men uppmanas att träna och spela med sitt klubblag.

Ansökningsprocessen

Sista ansökningsdag är 1 december 2022. De sökande kommer kallas på en testdag i mitten av december där fystester kommer genomföras. Mer information om testdagen kommer via mejl efter anmälan. Besked om antagning lämnas i mitten av januari. Observera att elever även behöver söka och antas till något av de program som erbjuds på Katrinelunds- eller Bernadottegymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Amerikansk fotboll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Göteborg

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Amerikansk fotboll

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Amerikansk fotboll så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Katrinelundsgymnasiet
Skånegatan 14
411 40 Göteborg

Katrinelundsgymnasiet – Skolan mitt i stan, granne med Ullevi

Hur du mår påverkar hur det går med dina studier. Därför jobbar vi på Katrinelundsgymnasiet med hela dig - både din ambition och kondition. Vi är extra noga med maten och uppmuntrar alla, oavsett om du är idrottselev eller inte,...

Läs mer om Katrinelundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad