RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Huddingegymnasiet, i Huddinge (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

NIU i Fotboll på Huddingegymnasiet i samarbete med Hammarby Fotboll och Huddinge IF

På Huddingegymnasiet har du möjlighet att förena dina gymnasiestudier med din idrottssatsning. Vi är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) för fotboll. Det betyder att utbildningen är sanktionerad , certifierad och godkänd av skolverket och tillhörande idrottsförbund. Utbildningen sker i samarbete med Hammarby Fotboll och Huddinge IF.

Utbildningens upplägg

Elitfotbollsgymnasiet (NIU) vänder sig till dig som vill göra en riktig elitsatsning i fotboll samtidigt som du vill klara av dina gymnasiestudier. NIU i Fotboll på Huddingegymnasiet sker i samarbete med Huddinge IF och du tränar på konstgräs på Källbrinks IP eller inomhus i Huddingehallen. Du har även tillgång till gymmet för rehabilitering och fysträning.

NIU vänder sig till dig som brinner för din idrott och vill kombinera en elitsatsning med studier där målet hos oss är att bli behörig att söka till högskola eller universitet. NIU innebär att du inom ramen för programfördjupning och individuella valet läser 400p i kurserna Idrottsspecialisering 1, 2 och 3 och Tränings- och tävlingslära 1.

Program du kan läsa tillsammans med NIU på Huddingegymnasiet

Huddingegymnasiet har av Svenska fotbollsförbundet certifierats för att få starta ett Fotbollsgymnasium (NIU= Nationellt godkänd idrottsutbildning) inom Naturvetenskapsprogrammet – inriktning Naturvetenskap, Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktning Beteendevetenskap, Ekonomiprogrammet – inriktning Ekonomi och Juridik, Teknikprogrammet – inriktning Informations- och medieteknik samt Barn- och fritidsprogrammet (Sågbäcksgymnasiet).

Ansökan till fotbollsgymnasiet

Din ansökan kommer att ske i 2 steg. Du söker via en blankett som finns på Huddingegymnasiets hemsida. Detta sker redan under hösten, så var ute i god tid med ditt gymnasieval. Du kallas sedan till en tryout, där du blir bedömd av skolans instruktörer och Stockholms Fotbollsförbund. I steg 2, när du fått besked om du är antagen, väljer du vilket program på Huddingegymnasiet du vill gå vid det ordinarie gymnasievalet i februari.

Ladda ner skolans broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Huddinge
  • Svenska

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Din gymnasieexamen beror på vilket program du väljer att kombinera med NIU Fotboll.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
4/5
Stjärnan1
01 apr 2014

Jag anser att huddingegymnasiet är ett ypperligt val av skola, speciellt om du som individ vill utmana dig själv och har som mål att komma någon vart i livet.

4/5
King
01 apr 2014

Jag skulle säga att huddingegymnasiet är en helt fantastisk skola! Jag rekommenderar denna skola till alla. Skolan har välutbildade lärare som är kunniga inom sina ämnen.

Huddingegymnasiet
Gymnasievägen 3
141 85 Huddinge

Välkommen till Huddingegymnasiet På Huddingegymnasiet väljer du mellan sex olika gymnasieutbildningar. Det är en skola där både elever och personal trivs, vilket innebär en låg personalomsättning och en hög andel behöriga lärare. Alla lektioner på skolan är lärarledda, och skolan...

Läs mer om Huddingegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad