Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Naturvetenskap på Hulebäcksgymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap på Hulebäcksgymnasiet

På Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke kan du läsa naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap. Programmet är högskoleförberedande och du som elev kommer att få en bred utbildning med tyngdpunkten i matematik, fysik, biologi och kemi.

Inriktning naturvetenskap

Med en naturvetenskaplig inriktning kommer du att få läsa mycket matematik, fysik, kemi och biologi för att du ska förstå sammanhang i naturen. Du kommer att få lära dig vetenskapliga arbetsmetoder, kritiskt tänkande, problemlösning och logiska resonemang.

Välj mellan natur eller natur tvär

På Hulebäcksgymnasiet har du som elev på naturvetenskapsprogrammet möjlighet att välja undervisningsform. Om du väljer att läsa undervisningsformen natur kommer du att få varva teori med laborationer, experiment, projekt och studiebesök. Om du istället vill jobba mer tvärvetenskapligt i projektform och fokusera på aktuella händelser ska du välja undervisningsformen natur tvär.

Laborationer och experiment

För att förstå samband mellan teori och praktik kommer du som elev på naturvetenskapsprogrammet att få utföra flera laborationer och experiment i Hulebäcksgymnasiets laborationssalar. Du kommer att få lära dig hur olika ämnen reagerar med varandra för att få en förståelse för hur naturen fungerar. Du som elev kommer att få lära dig att arbeta i olika dataprogram där du kommer att söka, sovra, analysera och tolka information. 

Efter naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är en högskoleförberedande utbildning och efter gymnasiet kan du plugga vidare på högskola. Du kan plugga till bland annat läkare, lärare, ingenjör, forskare eller arkitekt.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Hulebäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
www.hule.harryda.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.