Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 410 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 275,0
    (medelvärde: 295,0) * statistik från 2020

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

Ekonomiprogrammet

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på Hvitfeldtska

På Hvitfeldtska finns två valmöjligheter inom Ekonomiprogrammet: Ekonomi eller Juridik. Kurserna på programmet är gemensamma för det första år.
Inriktningarna Ekonomi eller Juridik väljer du inför åk 2.
Detta gäller också Affär som är en utgång i åk 2 på inriktning ekonomi.

Ekonomiprogrammet år 1

Du läser som obligatoriska kurser Svenska 1, Engelska 5, Företagsekonomi 1, Historia 1b, Matematik 1b, privatjuridik, Samhällskunskap 1b och ett modernt språk.
Idrott och hälsa 1 läses alla tre åren.

Ekonomiprogrammet år 2

Du läser kurser som t.ex. Svenska 2, Engelska 6, Entreprenörskap och företagande (UF), Företagsekonomi 2, Matematik 2b, Samhällskunskap 2b, idrott och hälsa och Individuellt val.

Ekonomiprogrammet år 3

Du läser kurser som t.ex. Gymnasiearbete, Idrott och hälsa, Psykologi, Religion, Svenska 3 och Individuellt val. 

Dessutom väljer du inför år 2 någon av följande utgångar eller inriktningar.

Inriktning Juridik

Inriktning juridik läser: Affärsjuridik, Filosofi 1, Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering, Psykologi 2, Rätten och samhället (läs mer nedan)


Inriktning Ekonomi – Här kan du välja

  • Utgång Affär läser: Företagsekonomi – specialisering, Ledarskap och organisation marknadsföring, Matematik 3b. Där ingår idag 12 veckors APL- förlagd utbildningen. (Läs mer nedan)
  • Utgång Marknadsföring läser :Företagsekonomi – specialisering, Ledarskap och organisation, marknadsföring, Matematik 3b (Läs mer nedan)
  • Utgång Redovisning läser:  Affärsjuridik, Företagsekonomi – specialisering, Matematik 3b, Redovisning 2 (Läs mer nedan) 

Inriktning Juridik

Inriktningen Juridik ska ge kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Inriktningen ska utveckla eleverna förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Inriktning ekonomi - Utgång affär

Hvitfeldtskas inriktning Affär är en lokal profil inom Ekonomiprogrammet.
Profil Affär vänder sig till dig som vill ha en bred teoretisk grundutbildning som ger dig behörighet till högskolestudier efter gymnasiet, samtidigt som du får praktiska kunskaper för företagande i olika former och arbete inom handel och näringsliv.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

I programmet ingår arbetsplatsförlagt lärande. Det ger dig en chans att få kontakter med olika företag och möjlighet att praktisera de kunskaper du får i skolan.
Det finns viss möjlighet att du kan få din APL förlagd till något annat europeiskt land. De länder som på senare år varit aktuella för samverkan är Spanien, Tyskland, Frankrike och Malta.

Inriktning ekonomi - Utgång marknadsföring

Du får kunskaper i marknadsföring och reklam samt får göra företagsekonomiska bedömningar av resultat.

Inriktning ekonomi – Utgång redovisning

Du kommer att få sådana kunskaper att du kan börja arbeta inom ett företags ekonomiavdelning. Du tycker om att jobba med siffror och har tålamod att lösa större arbetsuppgifter. Inriktningen ger dig en god grund för högskolestudier inom det ekonomiska området.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 3 recensioner.

Anonym
Mycket problem med ekonomiprogrammet. Kursplanen som vi blev lovande innan gymasievalet ändrades i ettan och vi tvingades läsa andra kurser. Vi blev även lovade att vi skulle få börja vår inriktning i tvåan, och att klasserna skulle från start vara sammansatta utifrån ens inriktningsval. Detta för att undvika att klasser splittras. Inget av dett...
Visa hela
K
Det jag älskar med skolan är att det finns så många olika grupper. Oavsett var man kommer ifrån hittar man någon. Jag var rädd för att börja för att jag hade gått på en förortskola innan, men låt er inte skrämmas av dem som bytte efter en vecka.
Tilda
Gick på skolan i ca 3 veckor, visste redan första dagen att jag skulle byta pga extremt otrevliga klasskamrater. Tjejerna brydde sig mer om att ha tillräckligt med med puder på sig än att få godkänt. Är väldigt social och har aldrig problem att skaffa vänner men på hvit blev man dömd direkt. Tror 4 andra också bytte från min klass så det kan ju ...
Maria Johansson Kommentar:
Så tråkigt att du upplevde det så här på Hvitfeldtska. Vi är väldigt måna om att alla våra elever ska trivas och har en väl utarbetad likabehandlingsplan och tolererar alltså inte utanförskap i någon form. Som elev på Hvitfeldtska kan du alltid prata med någon i personalen om du upplever att allt inte fungerar i klassen. Vi tar till oss av dina...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information