Visar 1-26 av 26 träffar
  • = Riksintag
Visar 1-26 av 26 träffar

Mer om Kalmar

Kalmar är en av Sveriges äldsta städer och därför finns de mycket historia där. Några minnesmärken är Kalmarunionen, Gustav Vasa och Nils Dacke. Staden har dessutom många fina byggnader, till exempel domkyrkan. Rakt ut från Kalmars kust ligger Öland. En sevärdhet är därför Ölandsbron som under många år var den längsta bron i Europa.

Gymnasium i Kalmar

Det finns många olika möjligheter för dig som ska välja ett gymnasium i Kalmar. Utbudet är stort och det finns många gymnasieskolor och program att välja mellan. Det finns ett tiotal gymnasieskolor i staden, både kommunala och fristående. Det finns även Komvux för dig som efter gymnasiet vill eller behöver välja till några ämnen.

En evenemangstad

Kalmar är en av södra Sveriges bästa evenemangsstäder. I Kalmar kan du hitta på det mesta. Är du intresserad av musik, kultur, konserter, teater eller ståuppkomik? Då finns det i Kalmar. Kalmar är dessutom lite av ett semesterparadis med sol och bad, shopping och nöje! Du som gymnasieelev kan cykla eller promenera till sandstränder, parker, skogar och ängar. Det finns också gott om butiker, museer, kaféer och gallerior. I Kalmar finns dessutom Kalmar slott med tinnar och torn.

En gång i tiden var Kalmar Nordens mäktigaste stad. Idag är Kalmar en stad med den stora stadens möjligheter och den lilla stadens personlighet och charm.

Idrott & Sport i Kalmar

I Kalmar utövas de flesta idrotter men de är mest kända för sitt fotbollslag Kalmar FF.

Linnéuniversitetet

För dig som har siktet inställt på vidare studier och vill plugga vidare i Kalmar finns Linnéuniversitetet. Kalmar hade sedan tidigare Högskolan Kalmar men som sedan 2010 slogs samman med Växjöuniversitet och blev Linnéuniversitetet. Verksamheten är i Kalmar och Växjö men också i Hultsfred och Nybro.

Favoriter