Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Räddning och säkerhet

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Räddning och säkerhet

Räddning och säkerhet

Den här profilen är för dig som vill få en inblick i hur det är att arbeta som exempelvis brandman och polis eller inom försvar, kustbevakning och sjöräddning. Utbildningen ger en teoretisk kunskap om hur säkerhetsarbetet fungerar i samhället och är en bra grund för dig som vill arbeta i yrken som ansvarar för räddning och säkerhet.

Beteendevetenskapsinriktningen passar dig som vill studera hur människor beter sig i olika situationer. Du skaffar dig kunskaper om människan som individ och som social varelse. Du kommer lära dig om hur människor kommunicerar med varandra, utvecklas och lär genom livet. Du studerar också ledarskap och lär dig olika ledarstilar så att du kan bli en bra ledare.

Profil räddning och säkerhet

Beteendeinriktningens profil räddning och säkerhet ger en inblick i hur säkerhetsarbetet fungerar i samhället. Du får möjligheter att bredda dina kunskaper inom folkhälsa, räddningstjänst samt själv- och samhällsskydd. Dessutom fokuserar en del av kurserna på vilken beredskap och organisation som finns för stora olycksscenarier såsom kärnkraftsolyckor, översvämningar, bränder och kemiska olyckor.

Undervisningen är främst teoretisk men med flera praktiska inslag bland annat i form av studiebesök, fallstudier, övningar och rollspel. Utbildningens mål är att ge dig en god inblick inom olika uniformsyrken. Skolans mål är att i så stor utsträckning som möjligt samarbeta med olika institutioner såsom brandkår, polis, kriminalvård, ambulans och försvarsmakt.

Efter utbildningen

Utbildningen ger grundläggande behörighet till yrkeshögskola, universitet och högskolor. Räddning och säkerhetsprofilen passar dig som vill ha en bred utbildning för att därefter läsa vidare till exempelvis brandman, polis, sjuksköterska, väktare eller kriminalvårdare. Men den passar även dig som tycker det verkar intressant att jobba inom försvar, kustbevakning eller sjöräddning. I vissa fall kan en komplettering av din gymnasieexamen behövas, eller att du använder ditt individuella val för att läsa in rätt behörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Räddning och säkerhet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Räddning och säkerhet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Räddning och säkerhet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad