Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Räddning och säkerhet

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 650 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 245,7)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 650 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 245,7)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Räddning och säkerhet

Räddning och säkerhet

Den här profilen är för dig som vill få en inblick i hur det är att arbeta som exempelvis brandman och polis eller inom försvar, kustbevakning och sjöräddning. Utbildningen ger en teoretisk kunskap om hur säkerhetsarbetet fungerar i samhället och är en bra grund för dig som vill arbeta i yrken som ansvarar för räddning och säkerhet.

Om du väljer inriktning beteendevetenskap kan du även välja profilen Räddning och Säkerhet. Profilen passar dig som vill läsa vidare till polis, brandman, sjuksköterska, väktare eller kriminalvårdare. Den passar också dig som vill jobba inom tull, försvar, kustbevakning eller sjöräddning.

Profilen ger dig en inblick i hur säkerhetsarbetet fungerar i samhället. Du får möjlighet att bredda dina kunskaper inom Folkhälsa, Skydd och säkerhet, samt samhällets räddningstjänst. Dessutom fokuserar en del av kurserna på vilken beredskap och organisation som finns för stora olycksscenarier såsom kärnkraftsolyckor, översvämningar, bränder och kemiska olyckor.

Undervisningsmomenten sker både praktiskt och teoretiskt bland annat i form av studiebesök, fallstudier, övningar och rollspel. Vårt mål är att i så stor utsträckning som möjligt samarbeta med olika institutioner som Polisen, Räddningstjänsten, Försvarsmakten med flera.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Räddning och säkerhet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Räddning och säkerhet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Räddning och säkerhet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan är en traditionsrik skola med rötter i 1600-talets gymnasium i Kalmar. Idag har vi cirka 1300 elever. Skolbyggnaden är vackert och centralt belägen vid Fredriksskanskanalen, ritad av Ragnar Östberg och byggd 1933. Den har idag moderna undervisningslokaler med ett...

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad