Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Människa och samhälle i samspel

Det här programmet är en utbildning för dig som vill förbereda dig för att läsa vidare på högskola och universitet inom det samhällsvetenskapliga området. Programmet ger dig kunskaper om hur vårt samhälle fungerar och hur det kan se ut i andra länder. Du får lära dig att förstå samspelet mellan människor och mellan människa och samhälle. På programmet lär du dig att kritiskt kunna granska och analysera.

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig förutsättningar att utveckla ett tvärvetenskapligt förhållningssätt, eftersom du arbetar i större teman med flera ämnen inblandade. Programmet ger dig möjlighet att utveckla din förmåga att tolka, skriva och argumentera. Du tränar även din förmåga att söka information, bearbeta den och göra ett urval. På samhällsvetenskapsprogrammet lär du dig att titta på händelser omkring dig på ett mer medvetet sätt, vilket lär dig att bli en kritiskt tänkande samhällsmedborgare. Du använder dig av moderna digitala verktyg och medier för att kunna presentera kunskaperna.

Inriktning Beteendevetenskap

För dig som är intresserad av människor och relationer så finns beteendevetenskaplig inriktning. Här kan du läsa spännande ämnen som psykologi, sociologi, ledarskap och
kommunikation. Du kommer naturligtvis utöver dessa att läsa de vanliga ämnena, historia, samhällskunskap, religion, filosofi, moderna språk och så vidare, vilka också ingår i
samhällsvetenskapsprogrammet.

I inriktningen får du fördjupa din förståelse för varför människor gör som de gör i olika situationer, som till exempel hur de beter sig i grupp och vad som kan ligga bakom olika beteenden. Du får också kunskaper om hur människan fungerar såväl psykiskt och fysiskt som socialt, men också lära dig att förstå dig själv och andra på ett djupare plan.

Efter utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för studier på flera utbildningar på universitet och högskola. Inriktningen beteendevetenskap är en bra förberedelse
för fortsatta högskolestudier för dig som till exempel vill bli socionom, psykolog, polis eller lärare. Det vill säga alla yrken som gemensamt innebär mycket kontakt med människor.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad