Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Praktiska gymnasiet Kalmar
Programinformation
Kalmar
Antal elever: 2 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 151,3
    (Lägsta: 140) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-22
2019-11-27
2020-01-15
2020-04-15

Utbildningsinfo

Bygg- och anläggningsprogrammet – För dig som vill bli målare

Tycker du att plåtslageri verkar spännande? Intresserad av att bygga, renovera, köra stora fordon eller måla? Då är programmet Bygg och anläggning helt rätt för dig. I utbildningen får du vara kreativ, praktisk, händig och du lär dig allt från planering till genomförande. Du får också kunskaper kring säkerhet/miljö på arbetsplatsen och att kontrollera produktkvalitet.

Inriktning måleri

Inriktning Måleri ger dig kunskaper i ny- och ommålning av invändiga och utvändiga ytor, uppsättning av olika väggbeklädnadsmaterial samt kunskaper om färgens estetiska och skyddande värden. Du kommer att träffa både kunder och andra hantverkare inom det här yrket. Därför passar den här inriktningen bra för dig som vill umgås med många olika typer av människor. Du lär dig bland annat de tekniker du behöver för att måla nya och gamla ytor, måla dekorations-mönster, tapetsera och sprutmåla.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kalmar söker du till programmet via Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
E-post: gymnasieantagningen@gyf.se

Gymnasieexamen

Inriktningen Måleri på Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning. Möjlighet till Högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska Gymnasiet Kalmar – ett yrkesgymnasium med mycket praktik

Praktiska Gymnasiet Kalmar är en liten skola med stor gemenskap, där alla blir bemötta på ett positivt sätt och får en chans att växa. Där har du möjlighet att påverka din utbildning och din skolgång tillsammans med lärarna. Praktiska följer...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kalmar och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kalmar

Verkstadsgatan 15
392 39 Kalmar

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter: