Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Praktiska gymnasiet Sundsvall
Programinformation
Ort: Sundsvall
Antal elever: 12 (år 1)
Utbildningstyp: Bygg- och anläggningsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 205,8
Lägsta: 187,5

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Bli Målare med Bygg- och anläggningsprogrammet i Sundsvall

Vill du få jobb  som målare efter studenten? Då har du hittat helt rätt! Praktiska Gymnasiet Sundsvall erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet, ett yrkesprogram för dig som vill komma ut i arbetslivet direkt efter studenten. Välj inriktning Måleri och bli målare efter gymnasiet!

På Bygg- och anläggningsprogrammet i Sundsvall samlar du på dig de grundläggande kunskaper du behöver för att kunna ta jobb på t.ex. en byggarbetsplats. Du som söker detta program bör vara en händig och kreativ person som gillar att arbeta praktiskt. Du lär dig allt från planering till praktiskt genomförande.

Inriktning Måleri

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri utbildar du dig till Målare och i ditt yrke kommer du att träffa både kunder och andra hantverkare i stor utsträckning. På programmet lär du dig bland annat de tekniker och verktyg du behöver för att måla nya och gamla ytor, tapetsera, sprutmåla och måla dekorationsmönster. Exempel på kurser som ingår i inriktningen är:

  • Måleriprocessen
  • Måleri 1

Bli högskolebehörig på Bygg- och anläggningsprogrammet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Borås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri. Om du skulle vara intresserad av att bli högskolebehörig går det att uppnå genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Sundsvall söker du till programmet via Antagningskansliet i Sundsvall. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
E-post:

Gymnasieexamen

Inriktning Måleri på Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Sundsvall

Praktiska gymnasiet Stockholm

Praktiska gymnasiet Sundsvall - Bäst i stan på lärlingsutbildning!

Vill du studera till ett yrke som du brinner för? Vill du att din utbildning känns viktig för din framtid? Praktiska gymnasiet Sundsvall är den bästa skolan i Sundsvall på lärlingsutbildning och många av skolans elever tar studenten med ett...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Sundsvall och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Sundsvall

Praktiska gymnasiet Sundsvall

Lasarettsvägen 15
856 43 Sundsvall

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter: