Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 40 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 168,3) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-11
2021-12-06
2022-01-20
2022-04-06

Film

Praktiska Gymnasiet utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Välkommen in i gemenskapen!

   
Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Om utbildningen

Vill du bli målare? Läs Måleri på Bygg- och anläggningsprogrammet i Göteborg Majorna.

Vill du jobba med måleri? Vill du få jobb efter studenten? Då har du kommit rätt! Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri. Detta är yrkesprogrammet för dig som vill komma ut i arbetslivet direkt efter studenten. Bra va?

Bygg- och anläggningsprogrammet i Göteborg Majorna ger dig de kunskaper du behöver för att kunna ta jobb i byggbranschen efter studenten. Du får dessutom kunskaper i miljö och säkerhet på arbetsplatsen samt kontroll av produktkvalitet.

Du som söker till Bygg- och anläggningsprogrammet i Göteborg Majorna bör vara händig och kreativ samt trivas med praktiskt arbete. I utbildningen vid Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna lär du dig allt från planering till praktiskt genomförande.

Välj inriktning Måleri för dina studier i Göteborg Majorna

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri passar dig som gillar människor och vill ha kontakt med både kunder och andra hantverkare. I utbildningen lär du dig de tekniker du behöver kunna för att måla nya och gamla ytor. Du lär dig också att tapetsera, sprutmåla och måla dekorationsmönster. Måleriprocessen och Måleri 1 är exempel på kurser som ingår i Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Bygg- och anläggningsprogrammet. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information