Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Praktiska Gymnasiet Borås
Programinformation
Borås
Antal elever: 16 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 138,2
    (Lägsta: 80) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-22
2019-11-27
2020-01-15
2020-04-15
Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Gå Bygg- och anläggningsprogrammet i Borås – bli målare!

Vill du bli målare? Är du kreativ och händig? Vill du få jobb efter studenten? Då har du hittat helt rätt! Praktiska Gymnasiet i Borås erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet, ett yrkesprogram för dig som vill komma ut i arbetslivet direkt efter studenten. Välj inriktning Måleri och bli målare efter gymnasiet!

På Bygg- och anläggningsprogrammet i Borås får du de grundläggande kunskaper du behöver för att kunna ta jobb på t.ex. en byggarbetsplats. Du får också kunskaper om säkerhet och miljö på arbetsplatsen samt kontroll av produktkvalitet. Du som söker detta program bör vara en händig och kreativ person som trivs med praktiskt arbete. Du lär dig allt från planering till praktiskt genomförande.

Inriktning Måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri passar dig som vill möta många olika typer av människor. I ditt yrke som målare kommer du nämligen att träffa både kunder och andra hantverkare i stor utsträckning. I programmet lär du dig bland annat de tekniker och verktyg du behöver för att måla nya och gamla ytor, tapetsera, sprutmåla och måla dekorationsmönster. Exempel på kurser som ingår är:

  • Måleriprocessen
  • Måleri 1

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Borås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Videoreportage

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Praktiska Gymnasiet Borås söker du till programmet via Antagningsenheten Sjuhärad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
E-post: gymnasieantagningen@boras.se

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska Gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Söker du ett praktiskt inriktat gymnasium i Borås? Då har du kommit helt rätt! Praktiska Gymnasiet Borås bedriver populära gymnasieutbildningar. Skolan har funnits sedan 2007 och ända sedan starten har man utbildat elever genom lärlingsmodellen med goda resultat. Tidigare läsår...


Läs mer om Praktiska Gymnasiet Borås och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska Gymnasiet Borås

Praktiska Gymnasiet Borås

Risängsgatan 4-6
50468 Borås

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer