Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Praktiska gymnasiet Skövde
Programinformation
Skövde
Antal elever: cirka 40 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 97,5
    (medelvärde: 134,0) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-21
2020-11-25
2021-01-13
2021-04-14

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Om utbildningen

Läs Bygg- och anläggningsprogrammet i Skövde - bli målare!

Praktiska Gymnasiet Skövde erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri. Detta är yrkesprogrammet för dig som vill komma ut i arbetslivet direkt efter studenten och jobba som målare. Chansen till arbete är stor när du har läst ett yrkesprogram på Praktiska Gymnasiet. Bra va?

På Bygg- och anläggningsprogrammet i Skövde får de du kunskaper som krävs för att kunna jobba i byggbranschen efter studenten. Du får dessutom kunskaper i miljö och säkerhet på arbetsplatsen samt kontroll av produktkvalitet.

Du som söker till Bygg- och anläggningsprogrammet i Skövde bör vara händig och kreativ samt trivas med praktiskt arbete. På utbildningen vid Praktiska Gymnasiet Skövde kommer du att lära dig allt från planering till praktiskt genomförande.

Bli målare med inriktningen Måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri passar dig som gillar människor och vill ha kontakt med både kunder och andra hantverkare. Under ubildningens gång lär du dig de tekniker du behöver kunna för att måla nya och gamla ytor. Du lär dig också att tapetsera, sprutmåla och måla dekorationsmönster. Måleriprocessen och Måleri 1 är exempel på kurser som ingår i Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet Skövde ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Bygg- och anläggningsprogrammet. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Skövde söker du till programmet via Utbildning Skaraborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
E-post: utbildning@skaraborg.se

Reportage

Mikaela studerar till Målare

Mikaela studerar till Målare

Läs mer Praktiska Gymnasiet Skövde

Läs reportaget med Mikaela som studerar till Målare på Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Skövde.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Skövde

Praktiska Gymnasiet Skövde

Praktiska Gymnasiet Skövde - förbereder dig för ett praktiskt yrke

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Skövde och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Skövde

Kylarvägen 2D
541 34 Skövde

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Praktiska gymnasiet Skövde, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Mikaela studerar till Målare

Läs reportaget med Mikaela som studerar till Målare på Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Skövde.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: