El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Energiteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 179,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 179,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Energiteknik

Om inriktningen Energiteknik på Praktiska Gymnasiet Kalmar

Är du teknik- och miljöintresserad och vill arbeta med problemlösning? Då kan energiteknik vara något för dig. Under utbildningen får du lära dig att genomföra drift- och underhållsarbeten och servicearbeten inom bland annat miljö- och energibranschen. Vi går också igenom elkopplingar, dragning av elnät, installationer av belysning och industriell elteknik. Efter studenten kan du välja mellan flera olika yrken inom energi- och processbranschen, exempel driftoperatör eller drift- och underhållstekniker.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Energiteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Kalmar
Verkstadsgatan 15
392 39 Kalmar

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Kalmar

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Kalmar och visa alla program.

Sponsrad