Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Automation

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 222,5
(medelvärde: 253,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 222,5
(medelvärde: 253,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Tycker du att det verkar spännande att programmera en robot? Vill du lära dig att planera el i fastigheter eller installera, driftsätta och felsöka produktionsutrustning?

På El- och energiprogrammet med inriktning automation utvecklas dina förmågor att planera, installera och sätta automatiserade produktionssystem i drift. Du får lära dig ny teknik och samarbeta med näringsliv och industri. Du får en attraktiv yrkesutbildning och kan börja arbeta direkt efter gymnasiet. Vill du hålla dörren öppen för framtida vidareutbildningar så kompletterar du med valbara kurser.

Efter utbildningen kan du jobba som bland bl a automationstekniker eller industrielektriker. Arbetsförmedlingen bedömer att industrielektriker har mycket goda möjligheter till arbete. Du kan även, genom att göra ett ECY-test, få behörigheten att jobba som elinstallatör. Som det ser ut idag är det för få elever som läser el- och energiprogrammet på gymnasieskolan för att möta den stora efterfrågan. Med rätt utbildning kan eleverna med andra ord gå en ljus framtid till mötes.

Väljer du vidare studier kan du söka utbildningar inom alla grenar, beroende på vilka valbara kurser du läst.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Perstorp

Praktik på riktigt – i Sverige och utomlands

Praktik och studiebesök, både i Sverige och utomlands, är viktiga delar av utbildningen. Du har 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag. Dessa veckor ger dig viktiga kunskaper, erfarenheter och kontakter.

Vi har också ett flertal starka företag som samarbetspartners. Detta ger våra elever unika möjligheter till givande praktikplatser, studiebesök och fortsatt arbete – både i Sverige och utomlands.

Du får ett intressant tekniskt yrke och kan jobba direkt efter studenten. Om du vill ha en dörr öppen till högskolan, lägger du till högskoleförberedande kurser.

Lätt att få sommarjobb och praktikplats

Dina kunskaper är efterfrågade inom branschen och många av våra elever har jobb innan de tagit studenten. Ofta har dessa elever fått in en fot via sommarjobb och praktikplats.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
3/5
Elev PTG
25 mar 2020
Min recension av Perstorps Tekniska Gymnasium

Plus:
+ God sammanhållning mellan eleverna.
+ Fredagsfikan, en frukost årskurs 1 fixar varje fredag (skolan betalar).
+ Persgården, den lunchrestaurang som skolan bjuder på v...

Visa hela

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!
Perstorp Tekniska Gymnasium
Hässleholmsvägen 8
28480 Perstorp

Teknik är framtiden!

Teknisk kompetens är framtidens bristvara inom alla branscher. Pluggar du El- och energiprogrammet eller Industritekniska programmet på Perstorp Tekniska Gymnasium så blir du attraktiv på en spännande arbetsmarknad. Ingår hög lön och spännande arbete i dina framtidsdrömmar är skolans program...

Läs mer om Perstorp Tekniska Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad

Gymnasieexamen

Dubbel kompentens
På Perstorp Tekniska Gymnasium får du ”Dubbel kompetens”. Det betyder att du kan få både yrkes- och högskolebehörighet. Grunden i utbildningen ger dig ett yrke, sedan bygger du på med valbara kurser och får en bred högskolebehörighet.

Vad kan jag jobba med direkt efter gymnasiet?

  • Industrielektriker
  • Automationstekniker
  • Mekatroniker
  • Maskintekniker
  • Instrumenttekniker
  • mm.