Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Automation

Perstorp Tekniska Gymnasium
Programinformation
Perstorp
Antal elever: cirka 20 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 120,0
    (medelvärde: 213,1) * statistik från 2019/20

Film

Om utbildningen

Utbildning inom automationsteknik som ger jobb!

Tycker du att det verkar spännande att programmera en robot? Vill du lära dig att planera el i fastigheter eller installera, driftsätta och felsöka produktionsutrustning?

På El- och energiprogrammet med inriktning automation utvecklas dina förmågor att planera, installera och sätta automatiserade produktionssystem i drift. Du får lära dig ny teknik och samarbetar med näringsliv och industri. Du får en attraktiv yrkesutbildning och kan börja arbeta direkt efter gymnasiet. Vill du hålla dörren öppen för framtida vidareutbildningar så kompletterar du med valbara kurser.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som automationstekniker eller industrielektriker.

Väljer du vidare studier kan du söka utbildningar inom alla grenar, beroende på vilka valbara kurser du läst. Framtidsutsikterna ser dessutom väldigt ljusa ut eftersom det råder brist på utbildade tekniker.

Praktik på riktigt

Eleverna på Perstorp Tekniska Gymnasium har ena benet i skolans värld och andra i arbetslivet. Huvudman för skolan är Perstorp AB – en kemikoncern med anställda över hela världen. Vi har också ett flertal andra samarbetsföretag. Du har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag och gör ett flertal studiebesök under dina år på Perstorp Tekniska Gymnasium. Det gör att du får ovärderliga kontakter med branschen redan under skoltiden.

Dubbel kompetens

På Perstorp Tekniska Gymnasium får du ”Dubbel kompetens”. Det betyder att du kan få både yrkes- och högskolebehörighet. Grunden i utbildningen ger dig ett yrke, sedan bygger du på med valbara kurser och får en bred högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

Perstorp Tekniska Gymnasium

Teknisk kompetens är framtidens bristvara inom alla branscher. Pluggar du El- och energiprogrammet eller Industritekniska programmet på Perstorp Tekniska Gymnasium så blir du attraktiv på en spännande arbetsmarknad. Ingår hög lön och spännande arbete i dina framtidsdrömmar är skolans program...


Läs mer om Perstorp Tekniska Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Perstorp Tekniska Gymnasium

Hässleholmsvägen 8
28480 Perstorp

 Visa telefonnummer
www.perstorpgymnasium.org

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Elev PTG
(3)
Plus: + God sammanhållning mellan eleverna. + Fredagsfikan, en frukost årskurs 1 fixar varje fredag (skolan betalar). + Persgården, den lunchrestaurang som skolan bjuder på varje dag. Ingår även deras gym. + Bra praktik som ger en stabil fot i arbetslivet. + Språkresa till London i årskurs 2. + Dubbel kompetens, kan vara högskoleförberedan...
Visa hela

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Automation från Perstorp Tekniska Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Perstorp Tekniska Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: