Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Om skolan

Perstorp Tekniska Gymnasium

Perstorp Tekniska Gymnasium

Teknik är framtiden!

Teknisk kompetens är framtidens bristvara inom alla branscher. Pluggar du El- och energiprogrammet eller Industritekniska programmet på Perstorp Tekniska Gymnasium så blir du attraktiv på en spännande arbetsmarknad. Ingår hög lön och spännande arbete i dina framtidsdrömmar är skolans program verkligen något att titta närmare på

Vill du plugga vidare på högskola?

På Perstorp Tekniska Gymnasium läser du svenska 2-3 och engelska 6 för att få den allmänna behörigheten för vidare studier på högskola och universitet. Du kan även välja att läsa ytterligare kurser för att få den särskilda behörigheten till de tekniska och naturvetenskapliga högskoleutbildningarna.

Vill du jobba?

På Perstorps Tekniska Gymnasium får du en efterfrågad yrkesutbildning och kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Skolan samarbetar med ett flertal nationella och globala företag som har ett stort behov av arbetskraft. Det är spännande arbeten inom teknik och industri. Under dina tre år på Perstorp Tekniska Gymnasium får du vid flera tillfällen möjlighet att träffa ett flertal olika yrkesgrupper som kanske hjälper dig att välja yrkesbana. Letar du efter ett välbetalt arbete ska du välja IN eller EE-program på Perstorp Tekniska Gymnasium!

Vill du se världen?

Tre veckor av de 15 APL-veckorna, när du är ute och gör din praktik, har du möjlighet att önska APL ute i världen. Perstorp Tekniska Gymnasium genomför APL i Europa, Asien och USA. Att ha praktiserat i utlandet är en bra merit att visa upp när du i framtiden söker jobb.

Varför ska jag välja Perstorp Tekniska Gymnasium? Finns det några extra plus?

Perstorp Tekniska Gymnasium är en lagom stor, personlig skola. Ett andra hem som en elev uttryckte det. Skolan är nyrenoverad och utbyggd och har flera platser för gemenskap och plugg. Här har du nära kontakt med alla elever och med din personal. Hjälpen är aldrig långt borta. För att stärka gemenskapen åker alla elever på läger varje läsårsstart under 3 dagar. I årskurs 2 åker hela klassen till London för en lång-weekend där man tränar sina språkkunskaper genom att gå på musikal och få guidade turer i den spännande staden. Skolan har ett aktivt elevråd som bland annat ordnar LAN-kvällar. Tillsammans hjälps vi åt att nå dina mål.

Må bra!

Varje år genomför Skolinspektionen en skolenkät hos alla elever i åk 2 på gymnasiet i hela Sverige.  Perstorp Tekniska Gymnasium får höga betyg från eleverna när det gäller respekt mellan elever och personal, ordning och reda, studiero, trygghet och nöjdhet. Perstorp Tekniska Gymnasium är säkra på att dessa saker har bidragit till att 97% av alla elever som avslutat sin skolgång på skolan har godkänt examensbevis! Det är unikt i Sverige!

Personalen på Perstorp Tekniska Gymnasium är övertygade om att man presterar bra när man mår bra. Därför serveras bra lunch på restaurang med 3-4 rätter att välja på varje dag, gemensam frukost på fredagar och du har även tillgång till fina träningslokaler med idrottshallar, gym och spinningsal.


Perstorp AB är gymnasieskolans huvudman. Ett internationellt företag med produktion i flera länder. Perstorp Tekniska Gymnasium har också ett flertal andra starka företag som samarbetspartners – bl. a Isover, ESAB, FAAC, Gelita och Celanese.


Är du intresserad och vill veta mer om Perstorp Tekniska Gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Perstorp Tekniska Gymnasium

Program

Yrkesprogram
El- och energiprogrammet Ort Recensioner
El- och energiprogrammet, Automation Perstorp
3,0 (1)
Industritekniska programmet
Industritekniska programmet, Processteknik Perstorp
5,0 (1)
  • = Riksintag

Visa alla

Perstorp gymnasium på Facebook

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Perstorp Tekniska Gymnasium.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Antal elever per lärare 2019/20

Perstorp Tekniska Gymnasium
 76,2%
Perstorp Tekniska Gymnasium 7,6

Antal elever på skolan år 2019/20: cirka 70


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

El- och energiprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 20 2019/20
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 213,1 2019/20
Lägsta antagningspoäng 120,0 2019/20

Industritekniska programmet

16,0 96,0 96,0
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 50 2019/20
Genomsnittlig betygspoäng 16,0 13,5 2018/19
Andel behöriga till högskola 96,0 31,4 2018/19
Andel med examen inom 3 år 96,0 77,7 2016/17
Antagningspoäng medel 260,7 2019/20
Lägsta antagningspoäng 210,0 2019/20
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Perstorp Tekniska Gymnasium

Hässleholmsvägen 8
28480 Perstorp

 Visa telefonnummer
www.perstorpgymnasium.org

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Anonym
(5)
Under mina tre år så har jag trivts på skolan mycket! Gemenskapen är bra och många stannar kvar efter skolan för att hänga i skolans lokaler. Jag har utnyttjat mycket resurstid där jag enskilt har kunnat få den tiden jag behöver med läraren. Skolan har även gjort det möjligt för mig att åka på utlandspraktik och språkresa. Dessutom bra mat!
Elev PTG
(3)
Plus: + God sammanhållning mellan eleverna. + Fredagsfikan, en frukost årskurs 1 fixar varje fredag (skolan betalar). + Persgården, den lunchrestaurang som skolan bjuder på varje dag. Ingår även deras gym. + Bra praktik som ger en stabil fot i arbetslivet. + Språkresa till London i årskurs 2. + Dubbel kompetens, kan vara högskoleförberedan...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Perstorp Tekniska Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Perstorp Tekniska Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.