Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Process

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 255,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 255,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Det industritekniska programmet, med inriktning process, ger en teknisk yrkesutbildning som leder till attraktiva och tekniskt avancerade yrken direkt efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Process, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Perstorp

Praktik på riktigt – i Sverige och utomlands

Praktik och studiebesök, både i Sverige och utomlands, är viktiga delar av utbildningen. Du har 15 veckors APL, arbetsförlagt lärande, på nationella och internationella företag. Dessa veckor ger dig viktiga kunskaper, erfarenheter och kontakter.

Jobba utomlands

Vi jobbar nära flera globala företag i branschen, vilket gör skolan till en språngbräda in i sommarjobb, praktikplats och jobb – både i Sverige och utomlands.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Process

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Vad kan jag läsa vidare till direkt efter gymnasiet?

 • Socionom
 • Mikrobiolog
 • Biomedicinsk analytiker
 • Civilingenjör
 • Sjuksköterska
 • Högskoleingenjör
 • Polis
 • Ekonom
 • mm.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Process så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
4/5
Oboy
04 apr 2024
Tufft men väldigt givande

Väldigt fin sammanhållning och mysigt med en mindre skola vilket har sin för och nackdelar. Högt studietempo så det gäller att man ligger i för att inte hamna efter men det fann...

Visa hela
5/5
Anonym
04 apr 2024
Dubbel kompetens!

Utbildning som är både yrkesförberedande och högskoleförberedande, innebär att man kan ta ett bra jobb direkt efter studenten eller plugga vidare om man vill. Jag blev fastanstä...

Visa hela
5/5
Daniel H
04 apr 2024
Bästa beslutet i mitt liv

En liten skola med oändliga möjligheter. Engagerade lärare och en fantastisk skolmiljö. Närheten till arbetslivet, med flera praktikperioder, och full högskolebehörighet gör att...

Visa hela

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!
Perstorp Tekniska Gymnasium
Hässleholmsvägen 8
28480 Perstorp

Teknik är framtiden!

Teknisk kompetens är framtidens bristvara inom alla branscher. Pluggar du El- och energiprogrammet eller Industritekniska programmet på Perstorp Tekniska Gymnasium så blir du attraktiv på en spännande arbetsmarknad. Ingår hög lön och spännande arbete i dina framtidsdrömmar är skolans program...

Läs mer om Perstorp Tekniska Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som bl a processoperatör eller laboratorietekniker. Väljer du vidare studier kan du söka utbildningar inom flera grenar, beroende på vilka valbara kurser du läst och framtidsutsikterna är väldigt ljusa! Få skolor bedriver yrkesutbildningar till processoperatör vilket gör våra elever eftertraktade.

Gymnasieexamen

Dubbel kompentens
På Perstorp Tekniska Gymnasium får du ”Dubbel kompetens”. Det betyder att du kan få både yrkes- och högskolebehörighet. Grunden i utbildningen ger dig ett yrke, sedan bygger du på med valbara kurser och får en bredare högskolebehörighet.