Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Anders Ljungstedts gymnasium
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 10 (.)
Industritekniska programmet
Klassrum

Om utbildningen

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Gillar du digitala maskiner och vill arbeta praktiskt med dem? Då kan inriktningen produkt- och maskinteknik på Industritekniska programmet vara något för dig!

Om programmet

Inom inriktning produkt- och maskinteknik får du lära dig att programmera och använda datorstyrda CNC-maskiner, robotar och 3D-skrivare. På utbildningen lär du dig att hantera bland annat CAD/CAM-teknik, där datorbaserade ritningar överförs till datorstyrd produktion.

Du får kunskaper i att bearbeta olika slags material, läsa ritningar och tillverka produkter - allt på ett säkert och miljömedvetet sätt. I år tre har du möjlighet att certifiera dig enligt skärtekniskt centrum och ta BAS-och grönt certifikat - något som många arbetsgivare efterfrågar och som gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Efter gymnasiet är du behörig till yrkeshögskolan men kan också börja jobba direkt om du vill det. Under individuellt val erbjuds du möjlighet att läsa till kurser som ger grundläggande behörighet för universitets- och högskolestudier.

Miljö

En allt viktigare del inom industrin är energieffektivisering och miljöhänsyn. Därför får du lära dig hur olika material och arbetsmetoder påverkar miljön, om återvinning och om hur man arbetar på det mest energieffektiva sättet. 

Samarbete med näringslivet

Under dina praktikperioder får du värdefulla erfarenheter. Du knyter även kontakter som du kan ha stor nytta av när du senare söker jobb. Anders Ljungstedts gymnasium har ett nära samarbete med näringslivet, vilket gör det lätt att hitta en spännande och givande praktikplats som passar just dig.

APL

Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) finns på Industritekniska programmet Då är du ute och praktiserar på en arbetsplats minst 15 veckor under utbildningen.

Lärling

Du kan också välja att vara lärling på programmet. Då är du ute på arbetsplats under minst hälften av gymnasietiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gymnasium

"Engagerade lärare, nära samarbete med branschen och en hög trivselfaktor!" Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Anders Ljungstedts gymnasium tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning...


Läs mer om Anders Ljungstedts gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gata 1
582 54 Linköping

 Visa telefonnummer
www.linkoping.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Anders Ljungstedts gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Anders Ljungstedts gymnasium
Jag vill gå på öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information