Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Nils Ericsonsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Industritekniska programmet

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om utbildningen

Industritekniska programmet på Nils Ericsonsgymnasiet

Är du intresserad av att få fördjupa kunskaper om industritekniska processer och arbetsmetoder, och samtidigt få möjlighet in mot yrkeslivet? Då borde du läsa Profil ITU på Produkt- och maskinteknik på Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan. Här får du arbeta med modern teknik och avancerade styrsystem. Du får uppgifter som ställer höga krav på såväl kvalitet som hantverksskicklighet. Utbildningen är dessutom certifierad av Teknikcollege.

Utbildning med många möjligheter

Nils Ericsonsgymnasiet har ett samarbete med en företagspool bestående av flera företag i närområdet. Dessa företag har en betydande del av undervisningen som du får på skolan. Skolans samarbete ger dig unika möjligheter att samla på dig specialistkunskaper på ett tidigt stadie, något som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Profil ITU (Industriteknisk utbildning) är en inriktning under Produktion och maskinteknik där du får lära dig skärande bearbetning som svarvning och fräsning, maskin- och produktionsteknik samt mätmetoder. CAD och CAD/CAM-teknik står även det på schemat och du lär dig arbeta efter ritningar och producera olika tekniska detaljer.

Profil ITU är en utbildning som blandar teoretiskt kunskap med praktiskt utförande vilket ger dig som elev varierade skoldagar där du lär dig massor. Du får både studera gymnasiegemensamma ämnen och yrkesinriktade ämnen, och du har även praktik (APL) vilket ger dig erfarenhet av yrket under utbildning.

Efter examen

Du kan läsa till de kurser som behövs för att få grundläggande högskolebehörighet och studera vidare på högskola eller universitet. Om du är intresserad av att läsa vidare på högskola efter studenten måste du komplettera med följande kurser:

  • Svenska 2 alt. svenska som andraspråk 2
  • Svenska 3 alt. svenska som andraspråk 3
  • Engelska 6

Det är även stora möjligheter till jobb direkt efter examen och chanser till sommarjobb mellan årskurserna. Du kan till exempel arbeta som CNC-operatör, verkstadstekniker, tryckare, maskinoperatör eller med design.

Gymnasial lärlingsutbildning

Som ett alternativ till vanlig skolbaserad utbildning så finns möjligheten att läsa utbildningen som lärling på en arbetsplats, vilket är ungefär hälften av utbildningstiden. Där får du arbeta tillsammans med arbetskamrater och lära dig mer om yrket. Gymnasial lärlingsutbildning har samma krav som skolförlagd yrkesutbildning och du har samma möjligheter att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Som boende i samma kommun som Nils Ericsonsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Nils Ericsonsgymnasiet

Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan

Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan

På Nils Ericsonsgymnasiet utbildas framtidens ingenjörer, hantverkare, vårdpersonal och en rad andra framtida yrkesroller. Här kan du välja mellan flera olika nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har nyrenoverade lokaler med fräscha klassrum...


Läs mer om Nils Ericsonsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nils Ericsonsgymnasiet

Gärdhemsvägen 27
46132 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Nils Ericsonsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nils Ericsonsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: