Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Brinellgymnasiet, i Nässjö (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 167,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 167,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Programmet för dig som tycker om att lösa problem, är en nytänkare och gillar utveckling

Industriprogrammet verkar för att ge dig en utbildning präglad av kvalitet för att göra dig attraktiv på  arbetsmarknaden. Vill du ha jobb direkt efter skolan? Välj Industritekniska programmet!

Saker lärarlaget på IN är extra måna om:

  • att alltid sätta eleven i centrum
  • att utifrån elevers förutsättningar och intresse matcha utbildning mot jobb eller studier
  • att eleven är nöjd med utbildningen och attraktiv på arbetsmarknaden
  • att samarbeta med regionens duktiga företag så att eleverna är väl rustade inför framtiden
  • att eleverna får social kompetens och förberedande kunskap att bidra till utvecklingen av svensk industri

Industritekniska programmet låter dig utvecklas i din egen takt

Detta gör att du både får ta ett stort ansvar och har ett stort inflytande över din studiesituation. Du behandlas individuellt och flexibelt.

Alla elever som vill har möjligheten att antingen bredda och/eller fördjupa sig. Många av eleverna på Brinellgymnasiet skaffar sig flera yrkeskompetenser under sina tre år på Industritekniska programmet, till exempel kan du lära dig både svets och CNC-teknik. En annan populär valbar kurs är skolans truckutbildning. Det finns möjlighet att läsa kurser för att bli högskolebehörig för den som vill och kurser inom idrott och språk.

Kvalité

Lärare och företagsrepresentanter pratar regelbundet med varandra både ute på företag och i skolan. Klasserna på Industritekniska programmet har alla sina egna hemklassrum och lärarna finns i nära anslutning. Här finns skolböcker, egna bänkar, påminnelser om prov och andra aktiviteter samlade. Det gör att lärare och elever möts varje dag, vilket skapar mycket god stämning och relation mellan lärare och elever. Kärnämneslärare och karaktärslärare jobbar tillsammans för att underlätta ämnesintegreringen. Alla har någon typ av industribakgrund och är mycket intresserade av elevernas utveckling, programmet och branschen.

Praktik

På Industritekniska programmet är APL en viktig del och du får under alla dina tre år vara ute på tre veckors sammanhängande praktik. Dessutom får du gå ut på ytterligare APL under till exempel karaktärsdagar.

Produkt & maskinteknik på Brinellgymnasiet

På inriktningen Produkt och maskinteknik på Brinellgymnasiets Industritekniska program lär du dig använda verktyg och utrustningar inom industrin. Du får också träning i att hantera och arbeta med vissa material och hur dessa ska utvecklas och hålla sin kvalité. Utbildningen kan leda till jobb som CNC-operatör, tryckare, stentekniker eller verkstadssnickare.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Jönköping

Höst

  • Klassrum
  • Nässjö
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Brinellgymnasiet
Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...

Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad