Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Brinellgymnasiet
Programinformation
Jönköping, Nässjö
Antal elever: cirka 10 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 117,5
    (medelvärde: 153,1) * statistik från 2021

Om utbildningen

IN-programmet

Industritekniska programmet, inriktning Svetsteknik

Industritekniska programmet (IN) verkar för att ge dig en utbildning präglad av kvalitet för att göra dig attraktiv på  arbetsmarknaden. Vill du ha jobb direkt efter skolan? Välj Industritekniska programmet!

Saker lärarlaget på IN är extra måna om:

  • att alltid sätta eleven i centrum
  • att utifrån elevers förutsättningar och intresse matcha utbildning mot jobb eller studier
  • att eleven är nöjd med utbildningen och attraktiv på arbetsmarknaden
  • att samarbeta med regionens duktiga företag så att eleverna är väl rustade inför framtiden
  • att eleverna får social kompetens och förberedande kunskap att bidra till utvecklingen av svensk industri

Industritekniska programmet (IN) låter dig utvecklas i din egen takt

Detta gör att du både får ta ett stort ansvar och har ett stort inflytande över din studiesituation. Du behandlas individuellt och flexibelt. Detta arbetssätt förespråkades redan på tidigt 1900-tal av Ellen Key som var en klok visionär som tidigt diskuterade människosyn, utbildning och kvinnofrågor. Alla elever som vill har möjligheten att antingen bredda och/eller fördjupa sig. Många av våra elever skaffar sig flera yrkeskompetenser under sina tre år på Industritekniska programmet, t ex lär sig både svets och CNC-teknik. En annan populär valbar kurs är skolans truckutbildning.

Kvalité

Lärare och företagsrepresentanter pratar regelbundet med varandra både ute på företag och i skolan. Lärarna som  undervisar på programmet sitter tillsammans i arbetslag i anslutning till utbildningslokalerna. På industritekniska programmet har alla klasser sina egna hemklassrum. Här finns skolböcker, egna bänkar, påminnelser om prov och olika aktiviteter samlade. Detta innebär att lärare och elever möts varje dag, vilket ger en mycket god stämning och relation lärare och elever emellan. Kärnämneslärare och karaktärslärare jobbar tillsammans för att underlätta för ämnesintegrering på programmet. Alla har någon form av industribakgrund och ett stort intresse för elevernas utveckling, programmet och branschen.

Riksrekryterande Svetsutbildning

Vill du ha en internationellt gångbar yrkestitel? Välj inriktningen Svetsteknik på Brinellgymnasiets Industritekniska program. Du får en Internationell Svetsutbildning med certifiering (IW), där du lär dig svetsa och bearbeta plåt för industriella ändamål.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Brinellgymnasiet

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...


Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Brinellgymnasiet

Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

 Visa telefonnummer
www.brinellgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Brinellgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Brinellgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information