Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 185,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 185,8)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Industritekniska programmet Vansbro Utbildningscenter

Industritekniska programmet (IN) Inriktning Svetsteknik

För dig som…

… tänker arbeta inom industrisektorn med tillverkning, underhåll och service.

Om programmet

I utbildningen ingår minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Du får då prova på olika yrken som din utbildning kan leda till. Det sker i nära samarbete med näringslivet och ger dig värdefull erfarenhet och kontakter till ditt kommande yrkesliv. Inom programmet har du möjlighet att läsa in grundläggande behörighet för vidare studier på högskola men utbildningen kan också leda direkt till jobb.

Industritekniska programmet vid Vansbro gymnasium är, tillsammans med Teknikprogrammet certifierade av Teknikcollege Dalarna. Det är en kvalitetsmärkning som garanterar att man som elev får en bred och modern utbildning med många tillfällen till företagskontakter. Genom utbildningen har du stora chanser till jobb på hemorten efter avlagd yrkesexamen.

Inriktning svetsteknik

Ger kunskaper om, och handlag med, olika svetstekniker.

Efter gymnasiet

Arbete inom industriell produktion och andra områden där kompetens inom tillverkning, underhåll och service efterfrågas. T.ex. drifttekniker, processtekniker, maskinoperatör och svetsare.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Vansbro

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Vansbro Utbildningscenter
Parkgatan 8
780 50 Vansbro

På Vansbro gymnasium har vi en stimulerade lärmiljö där eleven sätts i centrum

Det lilla formatet med korta avstånd mellan oss som arbetar gör det möjligt att skapa individuella lösningar för elever. Skolan ligger i fräscha och ändamålsenliga lokaler i centrala Vansbro. Skolan är känd för sin varma, öppna och positiva atmosfär, där...

Läs mer om Vansbro Utbildningscenter och visa alla program.

Sponsrad